HELP FILE

Hoe beheer ik gebruikers in de nieuwe Admin Console?

U kunt alle LastPass-gebruikers van uw account en hun gebruikersstatussen bekijken en indien nodig passende actie ondernemen.

Voordat u begint:
Opmerking: Ziet u iets anders? Raadpleeg deze instructies voor de Admin Console van de wachtwoordbeheerder.
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Klik op Gebruikers en selecteer een gebruiker.
  3. Klik op het pictogram ....

  4. De configuratie-opties zijn afhankelijk van de status van het account van de gebruiker:

    Gebruikers in afwachting van goedkeuring
    Voor accounts die gebruikersaccounts inrichten via de LastPass Active Directory Connector en die hebben ingesteld dat gebruikersaccounts niet automatisch geactiveerd worden. Selecteer Afwijzen of Goedkeuren om de status van de gebruiker te wijzigen.
    Wachtwoordwijziging verplichten
    Hiermee wordt de gebruiker gedwongen om handmatig een nieuw hoofdwachtwoord in te stellen. Hiertoe wordt automatisch een melding weergegeven bij de volgende keer dat de gebruiker zich aanmeldt. Meer informatie.
    Alle sessies beëindigen
    Hiermee wordt de gebruiker afgemeld van alle actieve sessies op alle apparaten.
    Gebruiker uitschakelen
    Hiermee wordt het account van de gebruiker tijdelijk uitgeschakeld. Dit maakt het account ontoegankelijk voor de gebruiker, maar het wordt niet volledig verwijderd. Let op: uitgeschakelde gebruikersaccounts worden behouden zolang als het overkoepelende account blijft bestaan.
    Gebruiker verwijderen
    Overweeg zorgvuldig of u deze optie wilt gebruiken, of dat de optie 'Gebruiker verwijderen uit bedrijf' wellicht passender is. Als u een gebruiker verwijdert, wist u ook het LastPass-account van die gebruiker. Als de gebruiker persoonlijke websites of andere gegevens in de kluis heeft opgeslagen, hebben ze hiertoe geen toegang meer.
    Gebruiker verwijderen uit bedrijf
    Met deze optie wordt de gebruiker uit uw LastPass-account verwijderd. Alle gedeelde mappen worden verwijderd uit het account van de gebruiker. Met deze optie blijft de gebruiker toegang houden tot het account als standaard LastPass-gebruiker. Meer informatie.
    Meervoudige verificatie uitschakelen
    Hiermee worden alle diensten voor meervoudige verificatie voor het account van de gebruiker uitgeschakeld. Als de beleidsregel 'Uitschakelen meervoudige verificatie via e-mail verbieden' is ingeschakeld, is dit de enige manier om meervoudige verificatie uit te schakelen.
    Naam bewerken
    Wijs een naam toe aan het account die makkelijker te herkennen is dan het e-mailadres van de gebruiker.

    Gebruiker opnieuw uitnodigen
    Stuur nog een uitnodiging aan de gebruiker om het account te activeren.
    Gebruiker activeren
    Wijzig de status van het account van de gebruiker naar Actief.
    Gebruiker verwijderen
    Overweeg zorgvuldig of u deze optie wilt gebruiken, of dat de optie 'Gebruiker verwijderen uit bedrijf' wellicht passender is. Als u een gebruiker verwijdert, wist u ook het LastPass-account van die gebruiker. Als de gebruiker persoonlijke websites of andere gegevens in de kluis heeft opgeslagen, hebben ze hiertoe geen toegang meer.
    Gebruiker verwijderen uit bedrijf
    Met deze optie wordt de gebruiker uit uw LastPass-account verwijderd. Alle gedeelde mappen worden verwijderd uit het account van de gebruiker. Met deze optie blijft de gebruiker toegang houden tot het account als standaard LastPass-gebruiker.