Hoe beheer ik Algemene Nooit-URL's en Algemene Uitsluitend-URL's voor gebruikers in de nieuwe Admin Console?

U kunt Algemene Nooit-URL's en Algemene Uitsluitend-URL's toevoegen in de Admin Console om aan te geven wanneer LastPass de gebruikers moet vragen actie te ondernemen.

U kunt daarnaast een jokerteken (*) gebruiken voor zowel een subdomein als een subpad als u Algemene Nooit-URL's toevoegt.

Opmerking: Als u geen jokerteken (*) voor uw URL of domein gebruikt, past LastPass de logica van de 'Nooit-URL' toe op de exacte tekenreeks die u heeft toegevoegd. Als een gebruiker bovendien probeert handmatig een site op te slaan voor een URL die of een domein dat als Algemene Nooit-URL is toegevoegd, krijgt hij of zijn de melding dat er een beleidsbeperking van kracht is die het opslaan blokkeert.

Als u geen LastPass-beheerder bent en deze instellingen als gebruiker vanuit uw kluis wilt beheren, raadpleegt u Nooit-URL's beheren. Houd er wel rekening mee dat uw beheerder mogelijk beleidsregels heeft ingesteld die het doorvoeren van wijzigingen niet toestaan. Onthoud dat Algemene Uitsluitend-URL's alleen door beheerders van LastPass Business kunnen worden toegevoegd en beheerd.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Geavanceerd >Enterprise-opties >Algemene Nooit-/Uitsluitend-URL's.

Algemene Nooit-URL's en -apps toevoegen

Opmerking: Het gebruik van een jokerteken (*) wordt alleen ondersteund voor URL's en domeinen.
Als u een zwarte lijst wilt maken met URL's en domeinen waarvoor u vragen van LastPass wilt uitschakelen, doet u het volgende:
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Geavanceerd >Enterprise-opties >Algemene Nooit-/Uitsluitend-URL's.
  3. Voer een of meer URL's en/of domeinen in, gescheiden door komma's of een teken voor nieuwe regel.
  4. Kies uit het volgende:

URL's en domeinen
    Voorkomen dat LastPass om een exacte URL of een exact domein vraagt:
    Voorbeeld: Toegevoegd als https://sample.com,http://testing.com,https://example.com
    Voorbeeld: Opgeslagen als sample.com, testing.com, example.com
    URL's en subdomeinen
    Voorkomen dat LastPass om een exacte URL of een exact subdomein vraagt:
    Voorbeeld: Toegevoegd als https://sample.com,http://testing.com,https://example.com
    Voorbeeld: Opgeslagen als https://subdomain.example.com/,https://subdomain.sample.com/
    Opmerking: Als u wilt voorkomen dat LastPass communiceert met opgegeven sites met subdomeinen in de URL's, moet de site onder Algemene Nooit-URL's worden opgeslagen in de indeling: *.example.com/*
    URL's en domeinen met jokerteken(s)
    Voorkomen dat LastPass vraagt naar variaties vóór, na, en/of zowel voor als na een URL:
    Voorbeeld: Toegevoegd als https://*.sample.com,http://testing.com*,https://*.example.com*
    Voorbeeld: Opgeslagen als *sample.com, testing.com*, *example.com*

5. Klik op Bijwerken.
De Algemene Nooit-URL is toegevoegd.

Algemene Uitsluitend-URL's en -apps toevoegen

Opmerking: Het gebruik van Algemene Alleen-URL's wordt afgeraden, tenzij er in uw infrastructuur een specifieke behoefte bestaat om slechts enkele domeinen in te schakelen voor vragen van LastPass.
Als u een lijst met toegestane sites wilt maken voor een selecte groep domeinen waarvoor vragen van LastPass worden ingeschakeld, doet u het volgende:
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
  2. Ga naar Geavanceerd >Enterprise-opties >Algemene Nooit-/Uitsluitend-URL's.
  3. Voer een of meer URL's en/of domeinen in in het gedeelte 'Algemene Uitsluitend-URL's en -apps'.
  4. Klik op Bijwerken.
De Algemene Uitsluitend-URL is toegevoegd.