Hoe beheer ik algemene beleidsregels voor LastPass Enterprise- of LastPass Identity-gebruikers?

LastPass Enterprise- en Lastpass Identity-accounts bevatten diverse configureerbare en aanbevolen beleidsregels rond beveiligingsniveaus en wachtwoordsterkte die u als beheerder kunt toevoegen, bewerken of verwijderen. Elke beleidsregel kan worden toegepast op alle gebruikers of een inclusieve of exclusieve lijst met gebruikers. Met meer dan 100 beschikbare beleidsregels die u kunt toevoegen en configureren, kunt u met LastPass de meest optimale beveiliging realiseren.

Opmerking: Ziet u iets anders? Zie de instructies voor de Admin Console van de wachtwoordbeheerder of de Admin Console voor SSO en MFA.

Info over beleidsregels

Bij het navigeren op de pagina met algemene beleidsregels kunt u de vervolgkeuzelijst voor de beleidscategorieën gebruiken om de gewenste beleidsregels te vinden.

Deze beleidscategorieën omvatten:

• Standaard – Deze beleidsregels zijn standaard ingeschakeld voor alle gebruikers (maar kunnen eventueel worden uitgeschakeld of anders worden geconfigureerd)
  • Aanbevolen – Deze beleidsregels zijn standaard uitgeschakeld maar LastPass adviseert dat u ze inschakelt en zodanig configureert dat ze aansluiten op de behoeften van uw organisatie
  • Besturingselementen voor toegang – Met deze beleidsregels wordt de toegang van gebruikers tot LastPass geregeld
  • Wachtwoordregels – Met deze beleidsregels beheert u vereisten voor sitewachtwoorden en wanneer gebruikers hun hoofdwachtwoord moeten maken of kunnen gebruiken
  • Accountbeperkingen – Deze beleidsregels dwingen accountbeperkingen voor gebruikers af
  • Beheer – Met deze beleidsregels voert u het algemeen beheer, met inbegrip van meldingen en rapportage voor beheerders, beperkingen voor de toegang van gebruikers tot de Admin Console en beperkingen voor het vragen om upgrades en PasswordPing-controles
  • Meervoudige verificatie – Met deze beleidsregels beheert u alle instellingen, beperkingen en vereisten voor meervoudige verificatie voor gebruikers
  • Overige – Dit zijn alle andere beleidsregels die niet onder de vorige categorieën vallen

Als u actief bent aangemeld als LastPass-beheerder, kunt u ons complete overzicht van beleidsregels voor LastPass Enterprise- of LastPass Identity-accounts bekijken.

Een nieuwe algemene beleidsregel toevoegen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Algemene beleidsregels.
  3. Klik op Nieuwe beleidsregel.
  4. Ga op een van de volgende manieren naar de gewenste beleidsregel:
    U wilt dit gebruiken Instructies
    Zoekveld
    1. Voer trefwoorden in om uw beleidsregel te vinden.
    2. Selecteer de beleidsregel en klik op Doorgaan.
    Tabbladen met beleidscategorieën
    1. Selecteer het tabblad Standaard, Aanbevolen of Alle om de gewenste beleidsregel te lokaliseren.
      Opmerking: Als u Alle selecteert, klikt u op Uitvouwen om alles te bekijken.
    2. Selecteer de gewenste beleidsregel.
    3. Klik op Doorgaan.

5. Bij Status selecteert u Ingeschakeld of Uitgeschakeld om aan te geven of de beleidsregel al dan niet direct moet worden afgedwongen.
  6. Klik bij Instellingen op Beleidsinstellingen bewerken.
    1. Indien van toepassing voert u gegevens in in het veld "Waarde" op basis van het gegevenstype dat in de beschrijving wordt vermeld (IP-adres, domeinnaam, e-mailadres, afkorting voor landsnaam, enzovoort).
    2. Indien gewenst kunt u notities toevoegen over de beleidsregel die u configureert.
    3. Klik op Wijzigingen opslaan.

7. Voor gebruikers klikt u op Beleidsgebruikers bewerken.
  8. Kies uit de volgende opties:
    Methode Geldt voor
    Alle gebruikers
    • Alle gebruikers in uw account
    Alleen deze gebruikers/groepen Geselecteerde gebruikers/groepen. Klik op Gebruikers en groepen toewijzen, selecteer de namen van individuele gebruikers/groepen waarvoor het beleid moet worden afgedwongen en klik opGebruikers toewijzen.
    Alle behalve deze gebruikers/groepen Alle gebruikers behalve de gebruikers/groepen die u selecteert. Klik op Gebruikers en groepen toewijzen, selecteer de namen van individuele gebruikers en/of groepen waarvoor het beleid niet moet worden afgedwongen en klik op Gebruikers toewijzen.

9. Optioneel: U kunt eventueel op Configuratie toevoegen klikken om een nieuwe set beleidsregels toe te voegen en de gewenste gebruikers/groepen te selecteren voor uw nieuwe configuratie.
    U heeft een nieuwe beleidsregel ingeschakeld voor de gewenste gebruikers/groepen en configuratie-instellingen.

Een bestaande algemene beleidsregel bewerken

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Algemene beleidsregels.
  3. Zoek de gewenste beleidsregel met het zoekveld, de beleidsstatus of de beleidscategorie en klik erop om de beleidsregel te selecteren.
  4. Breng in het navigatiegedeelte rechts wijzigingen aan op een van de volgende manieren:
    • Werk de status bij naar Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    • Klik op Beleidsinstellingen bewerken, breng wijzigingen aan in de waarde en/of notities en klik op Wijzigingen opslaan.
    • Klik op Beleidsgebruikers bewerken en maak een keuze uit Alle gebruikers, Alleen deze gebruikers/groepen of Alle behalve deze gebruikers/groepen.
      Opmerking: Als u nieuwe gebruikers/groepen wilt toevoegen, klikt u op Gebruikers en groepen toewijzen, maakt u uw selecties en klikt u op Gebruikers toewijzen. Als u geselecteerde gebruikers/groepen wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje naast de geselecteerde gebruiker/groep in en klikt u op Niet toegewezen gebruikers.
    U heeft de geselecteerde beleidsregel bijgewerkt en er verschijnt een bevestiging dat de wijzigingen in uw beleidsregel zijn opgeslagen.

Een algemene beleidsregel uitschakelen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar Beleidsregels > Algemene beleidsregels.
  3. Zoek de gewenste beleidsregel met het zoekveld, de beleidsstatus of de beleidscategorie en klik erop om de beleidsregel te selecteren.
  4. Voor Status selecteert u Uitgeschakeld in de vervolgkeuzelijst.
  5. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op Uitschakelen.
    U heeft de geselecteerde beleidsregel uitgeschakeld en er verschijnt een bevestiging dat de wijzigingen in uw beleidsregel zijn opgeslagen.