Hoe log ik in op Windows met LastPass Workstation Login?

Zodra u de installatie van LastPass Workstation Login voor Windows hebt voltooid, kunt u de opgeslagen biometrische gegevens of PIN-code van LastPass Authenticator gebruiken om in te loggen op uw Windows-werkstation - u hebt geen wachtwoord nodig!

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

U kunt zich ook aanmelden met een eenmalige toegangscode, die wordt gegenereerd binnen de LastPass Authenticator op uw geregistreerde apparaat (als het beleid u dit toestaat), of u kunt zich zoals gewoonlijk aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor uw Windows-account.

Let op: als u het wachtwoord van uw Windows-gebruikersaccount wijzigt, moet u zich ten minste één keer aanmelden met uw Windows-gebruikersnaam en -wachtwoord om te verifiëren voordat u zich weer kunt aanmelden met de LastPass Authenticator.

Log in met een verificatieverzoek

Uw mobiele apparaat moet online zijn (verbonden met het internet) om deze inlogmethode te kunnen gebruiken.

1. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  2. Klik op uw werkstation om LastPass als uw aanmeldingsoptie te selecteren
  3. Uw Windows gebruikersnaam is al ingevuld - meld u nu aan bij Windows.
  4. Op uw mobiele apparaat tikt u op of selecteert u Accepteren wanneer u daarom wordt gevraagd
  5. Verifieer uw identiteit met behulp van opgeslagen biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie) of PIN-code op de app.
U bent nu aangemeld bij Windows - geen wachtwoord nodig!

Aanmelden met een eenmalige toegangscode (OTP)

U kunt zich op uw Windows-werkstation aanmelden met een eenmalige toegangscode die wordt gegenereerd met de LastPass Authenticator, een aanmeldingsmethode die kan worden gebruikt als uw computer online of offline is.

Opmerking: Om u aan te melden bij uw Windows-werkstation terwijl uw computer offline is, moet u zijn toegewezen aan een beleid voor Workstation Login dat offline toegang toestaat.
  1. Klik op uw werkstation om LastPass als uw aanmeldingsoptie te selecteren
  2. Vink het vakje aan voor de optie Log in met wachtwoord of eenmalig wachtwoord.
  3. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  4. Zoek de One-Time Passcode die wordt weergegeven voor uw Windows-werkstation.
  5. Terug op uw werkstation, voert u uw eenmalige toegangscode in het veld in en logt u in.
U bent nu aangemeld op uw Windows-werkstation met de LastPass Authenticator's eenmalige toegangscode.