Hoe log ik in op mijn Mac met LastPass Workstation Login?

Zodra u de installatie van LastPass Workstation Login voor Mac hebt voltooid, kunt u de opgeslagen biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie en PIN-code) van de LastPass Authenticator gebruiken om in te loggen op uw macOS-gebruikersaccount - u hebt geen wachtwoord nodig!

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

U kunt ook op een van de volgende manieren inloggen (als uw beleid u dat toestaat):

• Met een eenmalige toegangscode, die wordt gegenereerd in de LastPass Authenticator op uw geregistreerde apparaat.
  • Touch ID gebruiken (als die is ingesteld)
  • Gebruik uw gebruikelijke macOS gebruikersaccount en wachtwoord

Let op: als u het wachtwoord van uw gebruikersaccount wijzigt of uw Mac opnieuw opstart, moet u zich ten minste één keer aanmelden met uw macOS-gebruikersaccount en -wachtwoord om u te authenticeren voordat u zich weer kunt aanmelden met de LastPass Authenticator.

Aanmelden met Touch ID

Voordat u begint: U moet Touch ID voor macOS instellen voordat u verder gaat.
  1. Ga naar het inlogscherm van uw Mac.
  2. Scan uw vingerafdruk op de sensor van de Touch Bar (zoals aangegeven in de Touch Bar-melding).
U hebt zich geverifieerd met Touch ID en bent nu aangemeld bij uw macOS-gebruikersaccount.

Log in met een verificatieverzoek

Uw mobiele apparaat moet online zijn (verbonden met het internet) om deze inlogmethode te kunnen gebruiken.

1. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  2. Klik op het inlogscherm van uw Mac op Authenticate with LastPass MFA App.
  3. Op uw mobiele apparaat tikt u op of selecteert u Accepteren wanneer u daarom wordt gevraagd
  4. Verifieer uw identiteit met behulp van opgeslagen biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie) of PIN-code op de app.
U bent nu ingelogd op uw Mac via Workstation Login - geen wachtwoord nodig!

Aanmelden met een eenmalige toegangscode (OTP)

U kunt op uw Mac inloggen met een eenmalige toegangscode die wordt gegenereerd via de LastPass Authenticator, een inlogmethode die kan worden gebruikt als uw computer online of offline is.

Opmerking: Om u aan te melden bij uw Windows-werkstation terwijl uw computer offline is, moet u zijn toegewezen aan een beleid voor Workstation Login dat offline toegang toestaat.
  1. Klik op het Mac login scherm in het veld "Enter Password, OTP, or Use Touch ID".
  2. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator.
  3. Zoek de eenmalige toegangscode die voor uw Mac wordt weergegeven.
  4. Terug op uw Mac, voert u uw eenmalige wachtwoord in en logt u in.
U bent nu ingelogd op uw Mac met de LastPass Authenticator's eenmalige toegangscode in Workstation Login.