Hoe meld ik me aan bij LastPass met verschillende opties voor meervoudige verificatie?

Met LastPass kunt u meerdere opties voor meervoudige verificatie instellen en configureren, zodat u uw LastPass-kluis kunt openen vanaf elk apparaat waarop u verificatiemethoden heeft ingesteld en opgeslagen.

Gebruik een alternatieve multifactor optie vanaf het bureaublad

Voordat u begint: U moet meer dan één optie voor meervoudige verificatie hebben ingeschakeld in de Opties voor meervoudige verificatie van uw LastPass-kluis voordat u verder kunt gaan.
U kunt zich bij LastPass aanmelden met de LastPass-browserextensie of via uw online kluis op het web-aanmeldingspagina en een alternatieve optie voor meervoudige verificatie kiezen om toegang te krijgen tot uw kluis.
Beperking: Als u een zakelijk LastPass-account heeft, kan de mogelijkheid om deze acties uit te voeren beperkt worden door beleidsregels van uw LastPass-beheerder.
  1. Log in op LastPass door een van de volgende dingen te doen:
    • LastPass-browserextensie - Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het pictogram LastPass en log dan in met uw emailadres en hoofdwachtwoord.

• Online kluis op het web - Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

2. Wanneer om meervoudige verificatie wordt gevraagd, klikt u op Extra opties voor meervoudige verificatie.

Opmerking: Als u deel uitmaakt van een bedrijfsaccount en een beleid is opgelegd om slechts één multifactoroptie toe te staan, zal de sectie "Extra opties voor meervoudige verificatie" niet worden weergegeven.

3. Selecteer de gewenste multifactor optie uit de lijst onderaan.

4. Volg de aanwijzingen voor verificatie, die variëren afhankelijk van de multifactor-optie die u hebt geselecteerd (bv. een eenmalige toegangscode invoeren, een sms-code invoeren die naar uw telefoon wordt gestuurd, gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie gebruiken, enz.)
    1. Als u een wachtwoord of SMS-code invoert, klikt u op Authenticate Login om verder te gaan.
  5. Optioneel: Desgewenst kunt u de schakelaar voor Vertrouw deze computer 30 dagen inschakelen, zodat u binnen dat tijdsbestek niet wordt gevraagd om te verifiëren.

Resultaat: U heeft zich nu aangemeld bij LastPass en u heeft zich geverifieerd met een andere multifactor-optie dan de standaardselectie van uw account.

Gebruik een alternatieve multifactoroptie vanaf uw mobiele apparaat

Voordat u begint: U moet meer dan één optie voor meervoudige verificatie hebben ingeschakeld in de Opties voor meervoudige verificatie van uw LastPass-kluis voordat u verder kunt gaan.
  1. Open de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en tik vervolgens op of selecteer Aanmelden.
  3. Wanneer om verificatie op basis van meerdere factoren wordt gevraagd, tikt u op of selecteert u Gebruik alternatieve verificatie-optie.

Opmerking: Als u onderdeel bent van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte 'Gebruik alternatieve verificatie-optie' niet weergegeven.

4. Tik op of selecteer de gewenste optie voor meervoudige verificatie in de lijst onderaan.

5. Volg de aanwijzingen voor verificatie, die variëren afhankelijk van de multifactor-optie die u hebt geselecteerd (bijv. een eenmalige toegangscode invoeren, een sms-code invoeren die naar uw telefoon wordt verzonden, gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie gebruiken, uw NFC-sleutel scannen, enzovoort).
  6. Optioneel: Desgewenst kunt u de schakelaar voor Vertrouw dit apparaat inschakelen, zodat u de komende 30 dagen niet wordt gevraagd om te verifiëren.

Resultaat: U hebt zich nu aangemeld bij de LastPass Password Manager mobiele app en u geverifieerd met een andere multifactor-optie dan de standaardselectie van uw account.