Hoe meld ik me aan bij LastPass met verificatie via mijn Yubikey?

Aanmelden met een Yubikey bij LastPass via een desktopcomputer of een mobiel apparaat.

Aanmelden bij LastPass en verificatie op een desktopcomputer

Nu u uw YubiKey heeft ingeschakeld, wordt u de volgende keer dat u zich bij uw LastPass-account aanmeldt, gevraagd de knop van uw YubiKey in te drukken zodat de code wordt ingevoerd.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Plaats uw YubiKey in de USB-poort van uw computer.
  3. Wanneer u daarom wordt gevraagd in het venster voor meervoudige verificatie met YubiKey, wacht u tot het lichtje op de knop van de YubiKey ononderbroken brandt en houdt u vervolgens uw vinger gedurende één seconde op de aanraakgevoelige knop om de verificatie te voltooien.
  4. U kunt eventueel het selectievakje bij de optie Vertrouw deze computer 30 dagen inschakelen, een computernaam opgeven en vervolgens op Verifiëren klikken.

Meer informatie over het beheer van vertrouwde apparaten.

Na de verificatie bent u aangemeld bij LastPass.

Aanmelding bij LastPass en verificatie vanaf een mobiel apparaat

Verificatie met YubiKey 5 en YubiKey NEO wordt alleen ondersteund op mobiele apparaten die zijn voorzien van een NFC-lezer. Voor iOS-apparaten houdt dat in dat u gebruik moet maken van een iPhone 7 of nieuwer met iOS 11 of hoger. Verificatie met YubiKey 5Ci wordt ondersteund op mobiele apparaten die zijn voorzien van een USB-C-poort (Android) of een Lightning-poort (iOS).

1. Open de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en tik vervolgens op Aanmelden.
  3. Wanneer u om meervoudige verificatie gevraagd wordt, wordt uw standaardoptie voor meervoudige verificatie gebruikt (als er sprake is van meerdere opties). U kunt eventueel de optie Gebruik alternatieve verificatie-optie aantikken of selecteren, en vervolgens de gewenste optie voor meervoudige verificatie uit de lijst selecteren.

Opmerking: Als u onderdeel bent van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte 'Gebruik alternatieve verificatie-optie' niet weergegeven.

4. U kunt desgewenst de schakelaar voor Vertrouw dit apparaat omzetten zodat u zich de komende dertig dagen niet hoeft te verifiëren. Anders selecteert of tikt u op Volgende om verder te gaan.
  5. Doel Instructies
    Verificatie met gebruik van een USB-C- of Lightning-poort Als u door LastPass om verificatie wordt gevraagd, tikt u op Aansluiten (indien van toepassing) en sluit u uw YubiKey aan (met de USB-C-aansluiting voor Android of de Lightning-aansluiting voor iOS).
    Verificatie met een NFC-lezer Wanneer LastPass u om verificatie vraagt, houdt u uw YubiKey tegen de NFC-lezer op de achterkant van uw mobiele apparaat.
Zodra de verificatie is voltooid, bent u aangemeld bij de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik.