Hoe integreer ik Symantec VIP met mijn LastPass Business account?

LastPass Business ondersteunt Symantec VIP-verificatie. Om deze integratie in te stellen, moet u een Symantec VIP-certificaat overleggen aan LastPass.

Benodigd voor de installatie:

• Symantec VIP-account
  • LastPass Business account

Stap 1: Download het Symantec VIP-certificaat voor LastPass

Stap 2: Stel de Symantec VIP integratie in LastPass Business in

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties > Multifactor-opties > Symantec VIP.
  3. Upload het certificaat in PEM-indeling.
  4. Voer het wachtwoord voor het certificaat in.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Stap 3: Stel Symantec VIP in als optie voor meervoudige verificatie

1. Ga vanuit de Admin Console naar Geavanceerde opties > Business-opties > Opties voor meervoudige verificatie.
  2. Zet onder "Ingeschakelde opties voor meervoudige verificatie" de schakelaar aan voor de optie Symantec VIP.

Stap 4: Een beleidsregel voor meervoudige verificatie toevoegen en configureren

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik op Beleidsregel toevoegen en kies uit de volgende opties:
  3. Selecteer onder Meervoudige verificatie de optie Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten
  4. Selecteer de lijst met gebruikers op wie deze beleidsregel moet worden toegepast.
  5. Voeg opmerkingen toe voor aanvullende informatie over deze beleidsregel (optioneel).
  6. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Stap 5: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen

Zodra u de bovenstaande stappen hebt voltooid, kunnen uw gebruikers meervoudige verificatie instellen en inschakelen voor hun LastPass Business-account.

Over het verwijderen van gebruikers die met Symantec VIP zijn ingeschakeld

De Symantec VIP-integratie is gekoppeld aan uw LastPass Business account. Als u gebruikers verwijdert van uw bedrijfsaccount zonder eerst Symantec VIP uit te schakelen als hun optie voor meervoudige verificatie, kunnen deze gebruikers geblokkeerd raken van hun LastPass-account (als het is geconverteerd naar een LastPass Free-account) zodra ze zijn verwijderd.

Om deze reden raden wij aan de Symantec VIP uit te schakelen voor gebruikers die u van plan bent te verwijderen, en wel als volgt:
  1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
  3. Vink de vakjes naast de gewenste gebruikers aan.
    Tip: Om te sorteren op gebruikers die zijn ingeschakeld met Symantec VIP, klikt u op de kopregel van de kolom Meervoudige verificatie voor de tabel met gebruikers.
  4. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

U heeft Symantec VIP uitgeschakeld voor uw geselecteerde gebruikers, en u kunt nu veilig deze gebruikers verwijderen van uw bedrijfsaccount zonder risico dat ze worden buitengesloten (als hun accounts worden omgezet naar LastPass Free-accounts).