Hoe integreer ik SecureAuth met mijn LastPass Business-account?

LastPass Business ondersteunt SecureAuth-verificatie. Om deze integratie in te stellen, moet u uw toepassings-ID, toepassingssleutel en realm voor SecureAuth doorgeven aan LastPass.

Benodigd voor de installatie:

• SecureAuth-account
  • LastPass Business account

Stap 1: Vind de inloggegevens van de API-toepassing voor verificatie met SecureAuth

1. Volg de instructies in het gedeelte Verificatie-API.
  2. Kopieer de volgende waarden en bewaar deze in een teksteditor:
    • Application ID (Toepassings-ID)
    • Application Key (Toepassingssleutel)
    • Realm

Stap 2: Stel de SecureAuth integratie in LastPass Business in

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties > Multifactoropties > SecureAuth.
  3. Voer de toepassings-ID, de toepassingssleutel en het realm in. U heeft deze waarden gekopieerd in Stap 1.
  4. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Stap 3: Stel SecureAuth in als optie voor meervoudige verificatie

1. Ga vanuit de Admin Console naar Geavanceerde opties > Business-opties > Opties voor meervoudige verificatie.
  2. Zet onder "Ingeschakelde opties voor meervoudige verificatie" de schakelaar aan voor de optie SecureAuth.

Stap 4: Een beleidsregel voor meervoudige verificatie toevoegen en configureren

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik op Beleidsregel toevoegen en kies uit de volgende opties:
  3. Selecteer onder Meervoudige verificatie de optie Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten
  4. Selecteer de lijst met gebruikers op wie deze beleidsregel moet worden toegepast.
  5. Voeg opmerkingen toe voor aanvullende informatie over deze beleidsregel (optioneel).
  6. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Stap 5: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen

Zodra u de bovenstaande stappen hebt voltooid, kunnen uw gebruikers meervoudige verificatie instellen en inschakelen voor hun LastPass Business-account.

Over het verwijderen van gebruikers die zijn ingeschakeld met SecureAuth

De SecureAuth integratie is gekoppeld aan uw LastPass Business account. Als u gebruikers verwijdert van uw bedrijfsaccount zonder eerst SecureAuth uit te schakelen als hun optie voor meervoudige verificatie, kunnen deze gebruikers geblokkeerd raken van hun LastPass-account (als het is geconverteerd naar een LastPass Free-account) zodra ze verwijderd zijn.

Om deze reden raden wij aan om SecureAuth uit te schakelen voor gebruikers die u van plan bent te verwijderen, als volgt:
  1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
  2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
  3. Vink de vakjes naast de gewenste gebruikers aan.
    Tip: Om te sorteren op gebruikers die zijn ingeschakeld met SecureAuth, klikt u op de rij met de kop van de kolom Meervoudige verificatie voor de tabel met gebruikers
  4. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

U heeft SecureAuth uitgeschakeld voor uw geselecteerde gebruikers, en u kunt nu veilig deze gebruikers verwijderen van uw bedrijfsaccount zonder risico dat ze worden buitengesloten (als hun accounts worden omgezet naar LastPass Free-accounts).