Hoe installeer ik de Safari-app-extensie op mijn Mac?

De Safari-app-extensie wordt ondersteund op macOS 10.12 (Sierra) of hoger.  De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

Als u na het voltooien van de stappen van de installatie problemen ondervindt, kunt u de probleemoplossing voor de installatie raadplegen. U kunt de Safari-app-extensie eventueel weer verwijderen.

Installatie

1. Download de Safari-app-extensie van LastPass.
  2. Ga naar het gedownloade bestand LastPass.dmg en klik dubbel om het bestand te openen.
  3. Versleep het symbool van de LastPass-appsymbool naar de map Programma's. Als u al een eerdere versie van de Safari-app-extensie had geïnstalleerd en de melding krijgt dat LastPass.app al aanwezig is in de map Programma's, klikt u op Vervang.
  4. Open de map Programma's, klik dubbel op de LastPass-app en klik op Open.
  5. Voer in het venster van de Safari-extensie uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.

1. Als dat wordt gevraagd, klikt u op Open Safari om de Safari-extensie van LastPass in te schakelen. Als u deze vraag wegklikt zonder de extensie in te schakelen, kunt u de Safari-extensie handmatig inschakelen:
    1. Ga in de menubalk naar SafariVoorkeuren.
    2. Klik op het tabblad Extensies
  2. Schakel het selectievakje in bij de optie "LastPass" in het navigatiegedeelte links.
  3. Dat was het! Als u zich ooit moet afmelden, kunt u zich weer aanmelden met het LastPass-appsymbool in de menubalk of via de Safari-browserextensie van LastPass.

Probleemoplossing

Heeft u hulp nodig? Hieronder vindt u een aantal bekende problemen en leest u hoe u die kunt oplossen.

Installeren op een niet-ondersteunde versie van macOS

• De Safari-app-extensie wordt ondersteund op macOS 10.12 (Sierra) of hoger.  De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

Het menu van de Safari-extensie is leeg

De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat uw sleutelhanger "Lokale onderdelen" niet ontgrendeld kan worden (lees meer over mogelijke oorzaken en oplossingen). Als u Active Directory-referenties gebruikt om u aan te melden bij uw Mac, of als de bevoegdheden voor uw Mac-gebruikersaccount beperkt zijn, neemt u contact op met uw IT-beheerder om u te helpen uw sleutelhanger "Lokale onderdelen" te ontgrendelen.

Er zijn nog enkele andere oplossingen die u kunt proberen:

• Schakel de Safari-extensie opnieuw in:
    1. Ga in de menubalk naar SafariVoorkeuren.
    2. Klik op het tabblad Extensies
    3. Schakel het selectievakje voor de optie "LastPass" in het navigatiegedeelte links uit en weer in om de extensie weer in te schakelen.
  • Stop Safari en start de browser opnieuw. Mogelijk heeft u op de extensie geklikt voordat LastPass klaar was met de aanmelding bij uw account.
  • Upgrade naar de nieuwste versie van macOS.

U gebruikt niet de meest recente versie van de Safari-app-extensie

U kunt als volgt controleren of er updates zijn en die installeren:

1. Stop Safari.
  2. Klik in de menubalk op het LastPass-symbool Controleren op updates.
  3. U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Toekomstige updates automatisch downloaden en installeren" inschakelen zodat LastPass automatisch wordt bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is.
  4. Klik op Update installeren.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Installeren en opnieuw starten om de Safari-app-extensie van LastPass opnieuw te openen.

De Safari-app-extensie verwijderen

1. Stop Safari.
  2. Stop de Safari-app-extensie van LastPass.
  3. Zodra beide gesloten zijn, gaat u naar de map Programma's.
  4. Versleep het symbool van de Safari-app-extensie van naar de Prullenmand.