Hoe installeer ik de LastPass voor Safari-app-extensie op mijn Mac?

De Safari-app-extensie wordt ondersteund op macOS 10.12 (Sierra) of hoger.  De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

Installeren en aanmelden

1. Download de Safari-app-extensie van LastPass.
  2. Ga naar het gedownloade bestand LastPass.dmg en klik dubbel om het bestand te openen.
  3. Versleep het symbool van de LastPass-appsymbool naar de map Programma's. Als u al een eerdere versie van de Safari-app-extensie had geïnstalleerd en de melding krijgt dat LastPass.app al aanwezig is in de map Programma's, klikt u op Vervang.
  4. Open de map Programma's, klik dubbel op de LastPass-app en klik op Open.
  5. Voer in het appvenster van de Safari-extensie uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Log In (Aanmelden).

6. Klik desgevraagd op Open Safari om de Safari-extensie van LastPass in te schakelen. Als u deze vraag wegklikt zonder de extensie in te schakelen, kunt u de Safari-extensie handmatig inschakelen:
    1. Ga in de menubalk naar Safari > Voorkeuren.
    2. Selecteer het tabblad Extensies.
  7. Schakel het selectievakje in om de optie LastPass in te schakelen in het navigatiegedeelte links.
    Dat was het! Als u zich ooit moet afmelden, kunt u zich weer aanmelden met het LastPass-appsymbool in de menubalk of via de Safari-browserextensie van LastPass.