Hoe installeer ik de LastPass-app voor Windows om me daar aan te melden?

Installeer de LastPass-desktop-app voor Windows en meld u daar aan om de inhoud van uw kluis vanaf uw desktopcomputer te openen.

1. Open de Microsoft Store-app op uw desktopcomputer.
  2. Zoek LastPass en klik op de desktoptoepassing (let op dat u niet de browserextensie kiest) of ga rechtstreeks naar https://www.microsoft.com/nl-nl/p/lastpass/9wzdncrfj3qk.
  3. Klik op Downloaden, meld u aan bij uw Microsoft Live-account, of klik op Nee, bedankt om dat proces over te slaan.
  4. Als de app is geïnstalleerd, klikt u op Starten.
  5. In het aanmeldvenster kunt u uit de volgende opties kiezen.
    Situatie Instructies
    Als u nog geen LastPass-account heeft
    1. Klik op Account maken.
    2. Vul de velden voor e-mailadres, hoofdwachtwoord, wachtwoord bevestigen en wachtwoordhint (optioneel) in en gebruik de vervolgkeuzelijst om een tijdzone te selecteren.
    3. Klik op Account maken.
    Als u al een LastPass-account heeft
    1. Klik op Nee, bedankt.
    2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in.
  6. U kunt desgewenst de selectievakjes inschakelen bij de opties E-mailadres onthouden, Wachtwoord onthouden en/of lastpass.eu gebruiken om deze opties te activeren.
  7. Klik op Aanmelden.

Aanmelden bij de LastPass-desktoptoepassing voor Windows

8. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld voor uw account, moet u zich aanmelden via de standaardoptie voor meervoudige verificatie (die indien gewenst gewijzigd kan worden). Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van hoe de meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (bijvoorbeeld: zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, biometrische verificatie).

Opmerking:U kunt ook op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken of Gebruik alternatieve verificatie-optie om een andere methode te kiezen (tenzij uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount waarvoor deze optie is uitgeschakeld). U kunt ook instellen dat u het apparaat gedurende 30 dagen wilt vertrouwen (tenzij deze optie is uitgeschakeld door uw LastPass-beheerder).

9. Zodra u bent aangemeld, wordt er een actief LastPass-pictogram weergegeven in het systeemvak. Als u de LastPass-desktop-app voor Windows afsluit, blijft deze op de achtergrond actief en wordt informatie voor websites automatisch ingevuld.

Let op: de desktop-app moet wel geopend zijn om aanmeldingsgegevens voor andere toepassingen automatisch in te kunnen vullen.