Hoe installeer ik de LastPass-browserextensie om me daar aan te melden?

Voor een optimale ervaring wordt u geadviseerd de LastPass-browserextensie te installeren en zich daarin aan te melden. Deze kunt u gebruiken voor alles wat u nodig heeft op het gebied van wachtwoordbeheer, zonder dat u de website die u bezoekt hoeft te verlaten.

1. Ga naar de downloadpagina van LastPass.
  2. Klik op Downloaden voor de gewenste browserextensie of klik op Eenvoudig installeren als u de gewenste browser actief gebruikt.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram .
  4. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  5. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld voor uw account, moet u zich aanmelden via de standaardoptie voor meervoudige verificatie (die indien gewenst gewijzigd kan worden). Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van hoe de meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (bijvoorbeeld: zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, biometrische verificatie).

Opmerking:U kunt ook op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken of Gebruik alternatieve verificatie-optie om een andere methode te kiezen (tenzij uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount waarvoor deze optie is uitgeschakeld). U kunt ook instellen dat u het apparaat gedurende 30 dagen wilt vertrouwen (tenzij deze optie is uitgeschakeld door uw LastPass-beheerder).

Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld bij LastPass.