Hoe importeer ik opgeslagen gegevens in LastPass met een algemeen CSV-bestand?

Als LastPass de import vanuit uw huidige wachtwoordbeheerder niet ondersteunt via instructies op het scherm, kunt u proberen uw aanmeldingsgegevens te importeren met een algemeen CSV-bestand. Controleer voordat u verder gaat of uw huidige wachtwoordbeheerder een optie heeft om uw gegevens te exporteren naar een CSV-bestand.

Overzicht algemeen CSV-bestand

Als u uw eigen Excel-bestand gebruikt, is het belangrijk dat de kolomtitels overeenkomen met de indeling die in de voorbeelden in dit sjabloon is gebruikt. Gebruik de kolommen met de waarden die u voor iedere invoer wilt zien (laat ze leeg als de waarde niet relevant is):

Opmerking: Als u een Mac gebruikt: bewerk de inhoud in de ingebouwde Teksteditor of een andere toepassing voor tekstbewerking op uw Mac. Als u Microsoft Excel gebruikt, kunnen er namelijk problemen optreden bij de conversie.

Uw CSV-importbestand voor een combinatie van sites en veilige notities moet de volgende kolommen bevatten:

• url – normaal gesproken de URL voor de aanmeldpagina, maar u kunt http://sn gebruiken om een veilige notitie te maken
  • username – de gebruikersnaam voor de site-vermelding
  • password – het wachtwoord voor de site-vermelding
  • extra – dit kan worden gebruikt voor het gedeelte met notities bij een website of voor de inhoud van een veilige notitie
  • name – de naam waarmee de site-vermelding of veilige notitie wordt aangeduid in uw kluis
  • grouping – de map waarin het item in uw kluis moet worden opgeslagen
  • fav – voer een '1' in als de vermelding moet worden toegevoegd als favoriet; de standaardwaarde is '0' (waarmee wordt aangegeven dat de vermelding niet als favoriet moet worden toegevoegd)

Info over het importeren van alleen sites

Als u alleen sites wilt importeren, moet u ten minste de volgende waarden opgeven:

• url
  • username
  • password
  • name
  • extra
  • grouping
  • fav = 1 of 0

U kunt nagaan of u uw kolommen correct heeft opgegeven door ons voorbeeld voor een importindeling voor een algemene CSV in onze sjabloon te bekijken.

Info over het importeren van alleen veilige notities

Opmerking:Het maximale aantal tekens voor de import van een veilige notitie is 45.000.

Als u alleen veilige notities wilt importeren, voert u de waarden als volgt in:

• url = http://sn
  • username = leeg laten
  • password = leeg laten
  • extra
  • name
  • grouping
  • fav = 1 of 0

Het is belangrijk dat de kolommen "username" en "password" leeg blijven. Raadpleeg ook de voorbeeldindelingen voor import in onze sjabloon.

Importeren met behulp van de LastPass-browserextensie

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Klik op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  5. Ga naar een van de volgende opties (afhankelijk van uw weergave):
    • Ga naar Meer opties > GeavanceerdImporteren.
    • Ga naar AccountoptiesGeavanceerd > Importeren.
  6. Gebruik de vervolgkeuzelijst om Algemeen CSV-bestand te selecteren.
    • Als de binaire component geïnstalleerd is, klikt u op Importeren, selecteert u het gewenste CSV-bestand en klikt u op Openen.
    • Als de binaire component niet geïnstalleerd is, kopieert u de inhoud van het algemene CSV-bestand, plakt u deze in het veld Inhoud en klikt u op Uploaden.
  7. Als u de waarschuwing krijgt dat het direct importeren van items in een gedeelde map niet ondersteund wordt, klikt u op OK.
  8. Kies een van de volgende opties:
    • Selecteer de gegevens die u wilt importeren en klik op Selectie importeren.
    • Klik op Alles importeren als u alles in uw CSV-bestand wilt importeren.

Uw gegevens zijn nu geïmporteerd in uw LastPass-kluis.

Importeren vanuit de LastPass-kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

3. Klik op Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  4. Ga naar GeavanceerdImporteren.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om Algemeen CSV-bestand te selecteren.
    • Als de binaire component geïnstalleerd is, klikt u op Importeren, selecteert u het gewenste CSV-bestand en klikt u op Openen.
    • Als de binaire component niet geïnstalleerd is, kopieert u de inhoud van het algemene CSV-bestand, plakt u deze in het veld Inhoud en klikt u op Uploaden.
  6. Als u de waarschuwing krijgt dat het direct importeren van items in een gedeelde map niet ondersteund wordt, klikt u op OK.
  7. Kies een van de volgende opties:
    • Selecteer de gegevens die u wilt importeren en klik op Selectie importeren.
    • Klik op Alles importeren als u alles in uw CSV-bestand wilt importeren.

Uw gegevens zijn nu geïmporteerd in uw LastPass-kluis.

Automatisch invullen na importeren

Na de import kan het zijn dat uw aanmeldingsgegevens op sommige websites nog niet direct automatisch worden ingevuld. LastPass moet deze websites namelijk eerst 'leren kennen' om de precieze invoervelden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord te herkennen, omdat die velden per website verschillen. Als u de website voor het eerst bezoekt na uw import, gebruik dan de pictogrammen bij het invoerveld om uw aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan. Hierna worden uw gegevens bij volgende aanmeldingen wel automatisch ingevuld.

Gerelateerd

Hoe importeer ik wachtwoorden vanuit andere bronnen in LastPass?