Hoe importeer ik wachtwoorden uit de wachtwoordmanager van Chrome?

U kunt al uw opgeslagen inloggegevens uit de ingebouwde wachtwoordmanager van Google Chrome naadloos en direct in uw LastPass-kluis importeren.

Opmerking: Voor het importeren uit Chrome is de installatie van de binaire component van LastPass vereist.

Importeren in LastPass via Chrome

1. Open Chrome en klik op het niet-actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Klik in de knoppenbalk van de browser op het LastPass-pictogram LastPass en kies vervolgens een van deze methoden (afhankelijk van uw weergave):
    • Ga naar Meer opties > Geavanceerd > Importeren > Google Chrome-wachtwoordbeheerder.
    • Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Importeren > Google Chrome-wachtwoordbeheerder.
  4. Al uw opgeslagen inloggegevens worden weergegeven en geselecteerd. U kunt eventueel selectievakjes uitschakelen voor inloggegevens die u niet in LastPass wilt importeren.
  5. Klik op Importeren.
  6. Klik desgevraagd op OK in het bevestigingsvenster waarmee wordt aangegeven dat het importeren in de LastPass-kluis geslaagd is.

Automatisch invullen na importeren

Na de import kan het zijn dat uw aanmeldingsgegevens op sommige websites nog niet direct automatisch worden ingevuld. LastPass moet deze websites namelijk eerst 'leren kennen' om de precieze invoervelden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord te herkennen, omdat die velden per website verschillen. Als u de website voor het eerst bezoekt na uw import, gebruik dan de pictogrammen bij het invoerveld om uw aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan. Hierna worden uw gegevens bij volgende aanmeldingen wel automatisch ingevuld.

Gerelateerd

Hoe importeer ik wachtwoorden vanuit andere bronnen in LastPass?