Hoe importeer ik wachtwoorden uit de wachtwoordmanager van Chrome?

U kunt al uw opgeslagen inloggegevens vanuit de ingebouwde wachtwoordmanager van Google Chrome naadloos en direct naar uw LastPass-kluis importeren.

Importeren in LastPass via Chrome

Voordat u begint: Controleer of u uw wachtwoorden uit Chrome heeft geëxporteerd.
  1. Open Chrome en klik op het niet-actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Klik in de knoppenbalk van de browser op het LastPass-pictogram LastPass.
  4. Ga naar Accountopties OF selecteer uw LastPass-e-mailadres en ga naar Geavanceerd > Importeren.
  5. Selecteer Wachtwoordbeheerder van Chrome.
  6. Klik op Bestand kiezen en navigeer naar het bestand dat u vanuit Chrome geëxporteerd heeft en alle te importeren aanmeldingsgegevens bevat.
  7. Klik op Openen.

Uw geselecteerde aanmeldingsgegevens zijn vanuit Chrome geïmporteerd in uw LastPass-kluis.

Automatisch invullen na importeren

Na de import kan het zijn dat uw aanmeldingsgegevens op sommige websites nog niet direct automatisch worden ingevuld. LastPass moet deze websites namelijk eerst 'leren kennen' om de precieze invoervelden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord te herkennen, omdat die velden per website verschillen. Als u de website voor het eerst bezoekt na uw import, gebruik dan de pictogrammen bij het invoerveld om uw aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan. Hierna worden uw gegevens bij volgende aanmeldingen wel automatisch ingevuld.