Hoe importeer ik mijn opgeslagen gegevens uit een andere wachtwoordmanager in LastPass?

Omdat de importfunctie vanuit iedere wachtwoordbeheerder anders werkt en regelmatig wordt gewijzigd, hebben we aparte instructies opgesteld voor ieder programma dat door LastPass wordt ondersteund.

Importeren met behulp van de LastPass-browserextensie

Opmerking: Hiervoor is de installatie van de binaire component vereist.

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Klik in de knoppenbalk van de browser op het LastPass-pictogram LastPass en kies vervolgens een van deze methoden (afhankelijk van uw weergave)
    • Ga naar Meer opties > Geavanceerd > Importeren.
    • Ga naar Accountopties > Geavanceerd > Importeren.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om een Bron te selecteren uit onze list van ondersteunde importbronnen (zie hieronder) en volg de instructies op het scherm.

Importeren vanuit de LastPass-kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

3. Klik op Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  4. Ga naar GeavanceerdImporteren.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om een Bron te selecteren uit onze lijst met ondersteunde importbronnen (zie hieronder) en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoordbeheerders die als importbron kunnen dienen

LastPass biedt scherminstructies voor het importeren van wachtwoorden vanuit de volgende wachtwoordbeheerders:

• Google Chrome-wachtwoordbeheerder
  • 1Password
  • Clipperz
  • Darn! Passwords!
  • Dashlane
  • eWallet
  • FireForm
  • HP Password Safe
  • KeePass

Opmerking: Wanneer u gegevens uit KeePass importeert, moeten voor alle vermeldingen voor sites en formuliergegevens de velden URL, Username en Password in het importbestand aanwezig zijn. Als er geen veld URL aanwezig is, worden deze vermeldingen als veilige notities geïmporteerd.

• LastPass (zie de gedetailleerde instructies)
  • MSI PasswordKeeper
  • MyPasswordSafe
  • Passpack
  • Password Agent
  • Password Corral
  • Password Depot
  • Password Dragon
  • Password Keeper
  • Password Safe
  • Passwords Max
  • PINs Password Manager
  • Revelation Password Manager
  • RoboForm
  • SPB Wallet
  • SplashID
  • Sticky Password
  • TurboPasswords

Automatisch invullen na importeren

Na de import kan het zijn dat uw aanmeldingsgegevens op sommige websites nog niet direct automatisch worden ingevuld. LastPass moet deze websites namelijk eerst 'leren kennen' om de precieze invoervelden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord te herkennen, omdat die velden per website verschillen. Als u de website voor het eerst bezoekt na uw import, gebruik dan de pictogrammen bij het invoerveld om uw aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan. Hierna worden uw gegevens bij volgende aanmeldingen wel automatisch ingevuld.

Gerelateerd

Hoe importeer ik wachtwoorden vanuit andere bronnen in LastPass?