Hoe importeer ik een LastPass versleuteld bestand dat uit LastPass is geëxporteerd?

U kunt geëxporteerde LastPass-kluisgegevens gemakkelijk importeren als versleuteld LastPass-bestand. Om de LastPass-kluisgegevens weer in LastPass te kunnen importeren, moet u de encryptiesleutel opgegeven die tijdens het exportproces is gemaakt.

Importeren met behulp van de LastPass-browserextensie

Let op. Direct importeren in een gedeelde map wordt momenteel niet ondersteund. Dat houdt in dat alle items geïmporteerd worden als items in standaardmappen.

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Klik op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  5. Ga naar een van de volgende opties (afhankelijk van uw weergave):
    • Ga naar Meer opties > GeavanceerdImporteren.
    • Ga naar AccountoptiesGeavanceerd > Importeren.
  6. Gebruik de vervolgkeuzelijst en selecteer LastPass.
    • Als de binaire component geïnstalleerd is, klikt u op Importeren, selecteert u het LastPass CSV-bestand en klikt u op Openen.
    • Als de binaire component niet geïnstalleerd is, kopieert u alle geëxporteerde kluisgegevens, plakt u deze in het veld Inhoud en klikt u op Uploaden.
  7. Geef de encryptiesleutel op (die tijdens de export is aangemaakt) en klik op Ontsleutelen.

1. Als u de waarschuwing krijgt dat het direct importeren van items in een gedeelde map niet ondersteund wordt, klikt u op OK.
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Selecteer de gegevens die u wilt importeren en klik op Selectie importeren.
    • Klik op Alles importeren als u alles wilt importeren.

Uw geëxporteerde LastPass-gegevens worden nu geïmporteerd in uw LastPass-kluis.

Importeren vanuit de LastPass-kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

3. Klik op Meer opties in het navigatiegedeelte links.
  4. Ga naar GeavanceerdImporteren.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst en selecteer LastPass.
    • Als de binaire component geïnstalleerd is, klikt u op Importeren, selecteert u het LastPass CSV-bestand en klikt u op Openen.
    • Als de binaire component niet geïnstalleerd is, kopieert u alle geëxporteerde kluisgegevens, plakt u deze in het veld Inhoud en klikt u op Uploaden.
  6. Geef de encryptiesleutel op (die tijdens de export is aangemaakt) en klik op Ontsleutelen.
  7. Als u de waarschuwing krijgt dat het direct importeren van items in een gedeelde map niet ondersteund wordt, klikt u op OK.
  8. Kies een van de volgende opties:
    • Selecteer de gegevens die u wilt importeren en klik op Selectie importeren.
    • Klik op Alles importeren als u alles wilt importeren.

Uw geëxporteerde LastPass-gegevens worden nu geïmporteerd in uw LastPass-kluis.

Automatisch invullen na importeren

Na de import kan het zijn dat uw aanmeldingsgegevens op sommige websites nog niet direct automatisch worden ingevuld. LastPass moet deze websites namelijk eerst 'leren kennen' om de precieze invoervelden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord te herkennen, omdat die velden per website verschillen. Als u de website voor het eerst bezoekt na uw import, gebruik dan de pictogrammen bij het invoerveld om uw aanmeldingsgegevens in te vullen en meld u aan. Hierna worden uw gegevens bij volgende aanmeldingen wel automatisch ingevuld.