HELP FILE

Hoe geef ik gebruikers of groepen toegangsrechten voor gedeelde mappen?

Nadat u de lidmaatschappen voor gebruikers en groepen voor uw gedeelde map heeft toegewezen, kunt u machtigingen aan elk daarvan toekennen.

  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Sharing Center in het navigatiegedeelte links.
  3. Houd de cursor boven de gewenste gedeelde map en klik op Beheren.
  4. Kies voor elke gebruiker uit de volgende toegangsrechten:

    Alleen-lezen
    Voorkomt dat de gebruiker of groep items toevoegt aan of verwijdert uit een gedeelde map. Ook voorkomt deze optie dat er bijgewerkte informatie over gebruikersnamen, wachtwoorden of veilige notities in de map wordt opgeslagen. Als evenwel blijkt dat er een wijziging op siteniveau is aangebracht, dan kunnen we dit niet blokkeren. Deze optie zou er dus eventueel toe kunnen leiden dat de rest van het team wordt buitengesloten.
    Tip: Het is ons advies om buiten LastPass een beleidsregel op te stellen die bijwerken uitsluit (als dat uw doel is) en niet "Alleen-lezen" als machtigingsoptie te selecteren. Als een gebruiker toch de aanmeldingsgegevens bijwerkt, wordt deze wijziging in LastPass opgeslagen en wordt deze gebeurtenis in de rapporten geregistreerd zodat u dit naar de eigenaar kunt terugleiden.
    Beheerder
    Geeft de gebruiker gelijke beheerdersrechten over de gedeelde map, waaronder het toevoegen en verwijderen van gebruikers en het beperken van toegang tot afzonderlijke websites in de map. Onthoud dat een beheerder van een gedeelde map niet dezelfde rol heeft als een LastPass-beheerder. Lees meer over de opties voor gedeelde mappen die beschikbaar zijn voor LastPass-beheerders.
    Wachtwoorden verbergen
    Voorkomt dat de gebruiker de aanmeldingsgegevens kan zien. Ze kunnen de tools gebruiken via automatisch invullen of automatisch aanmelden maar ze zullen de feitelijke aanmeldingsgegevens niet zien. Lees meer over verborgen wachtwoorden.
    Opmerking:  Veilige notities bieden niet de mogelijkheid het wachtwoord te verbergen voor de ontvanger van een gedeeld item.
    Geen toegang
    Gebruikers hebben geen toegang tot de items in deze gedeelde map.
    Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor LastPass Families-accounts.

  5. Nadat u de gewenste selecties heeft gemaakt, klikt u op Opslaan.
De gebruikers en/of groepen krijgen de machtigingen die u heeft toegekend voor uw gedeelde map.