Hoe genereer ik deelsleutels voor LastPass?

LastPass maakt gebruik van deelsleutels, waarmee gebruikers op een veilige manier items uit hun kluis met anderen kunnen delen.

Deelsleutels worden automatisch gegenereerd wanneer u zich aanmeldt met de LastPass-browserextensie. Als u zich niet kunt aanmelden met de LastPass-browserextensie, kunt u zich aanmelden bij uw online kluis en vervolgens zelf de deelsleutels genereren.

1. Ga als volgt te werk om automatisch deelsleutels aan te maken met behulp van de browserextensie:
    1. Ga naar de downloadpagina van LastPass en klik op Downloaden bij de gewenste browserextensie, of klik op Eenvoudig installeren.
    2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
    3. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    4. Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld, en uw deelsleutels zijn actief.
  2. Ga als volgt te werk om deelsleutels te genereren vanuit uw kluis:
    1. Meld u aan bij LastPass via https://lastpass.com/?ac=1 met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Meer opties in het navigatiegedeelte links.
    3. Klik op Deelsleutels genereren en klik op Genereren.

Opmerking:Als de optie Deelsleutels genereren niet voorkomt in het menu Meer opties, betekent dit dat uw deelsleutels al gegenereerd zijn.

4. Meld u af en vervolgens weer aan bij uw LastPass-account. Uw deelsleutels zijn nu actief.