Hoe schakel ik de LastPass-browserextensie in?

Als u een LastPass-account heeft aangemaakt en de browserextensie heeft geïnstalleerd, maar LastPass verschijnt niet in de knoppenbalk van uw browser, dan kunt u de onderstaande stappen uitproberen:

1. De browserextensie opnieuw installeren of bijwerken – Ga naar https://lastpass.com/download om de laatste versie van de LastPass-browserextensie te downloaden voor uw browser.
  2. Controleren dat LastPass is opgenomen in uw lijst met browserextensies en ook is ingeschakeld – Als LastPass in de lijst staat maar niet is ingeschakeld, moet u het inschakelen om het LastPass-pictogram weer te geven in de knoppenbalk van uw browser. Als het niet in de lijst staat, probeer het dan opnieuw te installeren. De instructies voor het inschakelen van de LastPass-browserextensie verschillen afhankelijk van uw browser:
    • Chrome – Ga naar chrome://extensions in de adresbalk van Chrome en gebruik de schakelaar om LastPass in te schakelen.
    • Firefox – Ga naar het menupictogram of naar Tools > Add-ons > Extensies > Inschakelenvoor LastPass.
    • Internet Explorer – Eerst moet u extensies (invoegtoepassingen) van derden toestaan, en vervolgens LastPass inschakelen:
    1. Ga naar Tools > Internetopties > Geavanceerd en kies onder het gedeelte "Browsen" de optie Browseruitbreidingen van derden inschakelen. Klik daarna op Toepassen > OK.
    2. Ga naar Tools > Invoegtoepassingen beheren > LastPass-knoppenbalk > Inschakelen.
    • Safari – Ga naar Safari > Voorkeuren > Extensies > Schakel in
  3. LastPass weergeven als het verborgen is – Als u LastPass heeft geïnstalleerd en heeft gecontroleerd of het ingeschakeld is, kan het pictogram van de browserextensie wellicht verborgen zijn.  De instructies voor het zichtbaar maken van verborgen browserextensie verschillen afhankelijk van uw browser:
    • Chrome – Klik op het pictogram Google Chrome aanpassen en beheren , klik met de rechtermuisknop op het LastPass-pictogram en selecteer In werkbalk weergeven of versleep het LastPass-pictogram naar de werkbalk.
    • Firefox – Klik op het menupictogram en selecteer Aanpassen, klik met de rechtermuisknop op het LastPass-pictogram en selecteer Toevoegen aan werkbalk of versleep het LastPass-pictogram naar de werkbalk.
    • Internet Explorer – Klik met de rechtermuisknop knoppenbalk van de webbrowser en selecteer LastPass-knoppenbalk om deze weer te geven.
    • Safari –Ga naar Bekijk > Pas knoppenbalk aan en versleep het LastPass-pictogram naar de werkbalk.
  4. Controleren of een andere invoegtoepassing/extensie LastPass niet verstoort – Schakel tijdelijk alle andere invoegtoepassingen/extensies uit en schakel LastPass opnieuw in. De instructies verschillen per browser.
  5. Controleren of LastPass is toegestaan in uw instellingen voor onderhoud of beveiliging – Een antivirusprogramma, beveiligingssuite en/of toepassing voor systeemonderhoud kan voorkomen dat LastPass wordt geïnstalleerd of gestart. Voeg LastPass toe als vertrouwde bron in uw instellingen voor de beveiliging en/of het systeemonderhoud.