Hoe schakel ik de LastPass-browserextensie in?

Als u een LastPass-account heeft aangemaakt en de browserextensie heeft geïnstalleerd, maar LastPass verschijnt niet in de knoppenbalk van uw browser, dan kunt u de volgende stappen uitproberen:

1. De browserextensie opnieuw installeren of updaten – Ga naar https://lastpass.com/download om de laatste versie van de LastPass-browserextensie te downloaden voor uw browser.
  2. Controleren dat LastPass is opgenomen in uw lijst met browserextensies en ook is ingeschakeld – Als LastPass in de lijst staat maar niet is ingeschakeld, moet u het inschakelen om het LastPass-pictogram weer te geven in de knoppenbalk van uw browser. Als het niet in de lijst staat, probeer het dan opnieuw te installeren. De instructies voor het inschakelen van de LastPass-browserextensie verschillen afhankelijk van uw browser:
    • Chrome – Ga naar chrome://extensions in uw Chrome adresbalk, en schakel de regelaar van LastPass in.
    • Firefox – Ga naar het menupictogram of naar ToolsAdd-ons > ExtensiesInschakelen voor LastPass.
    • Internet Explorer – Eerst moet u extensies (invoegtoepassingen) van derden toestaan, en vervolgens LastPass inschakelen:
      1. Ga naar Hulpprogramma's > Internetopties > Geavanceerd > gedeelte "Browsen" > Invoegtoepassingen van derden inschakelenToepassen > OK.
      2. Hulpprogramma's > Invoegtoepassingen beheren > LastPass-knoppenbalkInschakelen.
    • Safari – Ga naar Safari > VoorkeurenExtensies > Inschakelen.
  3. LastPass weergeven als het verborgen is – Als u LastPass heeft geïnstalleerd en heeft gecontroleerd of het ingeschakeld is, kan het wellicht verborgen zijn.  De instructies voor het zichtbaar maken van verborgen browserextensie verschillen afhankelijk van uw browser:
    • Chrome – Klik op het pictogram Knoppenbalk aanpassen > Klik met de rechtermuisknop het LastPass-pictogram > Weergeven in knoppenbalk of gebruik slepen en neerzetten om het LastPass-pictogram in uw knoppenbalk te plaatsen.
    • Firefox – Ga naar het menupictogram > Aanpassen > Klik met de rechtermuisknop op het LastPass-pictogram Toevoegen aan knoppenbalk of gebruik slepen en neerzetten om het LastPass-pictogram in uw knoppenbalk te plaatsen.
    • Internet Explorer – Klik met de rechtermuisknop knoppenbalk van de webbrowser > LastPass-knoppenbalk om deze weer te geven.
    • Safari – Ga naar Weergave > Knoppenbalk aanpassen > gebruik slepen en neerzetten om het LastPass-pictogram in uw knoppenbalk te plaatsen..
  4. Controleren of een andere invoegtoepassing/extensie LastPass niet verstoort – Schakel tijdelijk alle andere invoegtoepassingen/extensies uit en schakel LastPass opnieuw in. De instructies verschillen per browser.
  5. Controleren of LastPass is toegestaan in uw instellingen voor onderhoud of beveiliging – Een antivirusprogramma, beveiligingssuite en/of toepassing voor systeemonderhoud kan voorkomen dat LastPass wordt geïnstalleerd of gestart. Voeg LastPass toe als vertrouwde bron in uw instellingen voor de beveiliging en/of het systeemonderhoud.