Hoe schakel ik het LastPass-toetsenbord in en gebruik ik de LastPass Password Manager-app voor Android?

LastPass voor Android heeft een eigen invoermethode, die u kunt inschakelen en vervolgens gebruiken om u aan te melden bij apps.

De volgende punten zijn van belang als u het LastPass-toetsenbord gebruikt:
  • Websites waarvoor opnieuw invoeren van het wachtwoord vereist is, kunnen niet worden geselecteerd om automatisch te worden ingevoerd met het LastPass-toetsenbord.
  • Het LastPass-toetsenbord kan niet "lezen" in andere browsers. We bevelen aan om de LastPass-browser in de Android-app te gebruiken voor de beste werking van de functie voor automatisch invullen. Als u deze methode echter gebruikt om automatisch in te vullen voor een website in een andere mobiele webbrowser, moet u in bijna alle gevallen Switch to Groups selecteren (aangezien LastPass de URL niet kan koppelen aan uw kluis omdat deze informatie niet kan worden opgehaald van de site via een webbrowser van een derde partij als gevolg van Android beveiligingsinstellingen).
  • Als de LastPass-toetsenbordinvoermethode de aanmelding voor uw app niet kan detecteren en "Geen overeenkomende sites" weergeeft, selecteert u de optie Overschakelen naar groepen. De lijst van mappen in uw kluis wordt dan weergegeven. Navigeer hierin naar het gewenste item en selecteer "Invullen" om uw gebruikersnaam in te vullen. Herhaal dit voor het wachtwoord.

Het LastPass-toetsenbord inschakelen

1. Open de LastPass Password Manager-app en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer het pictogram voor kluisopties linksboven in het scherm.
  3. Ga naar Instellingen > Geavanceerd.
  4. Schakel de schakelaar in voor de instelling LastPass-invoermethode toestaan.
  5. Tik wanneer daarom wordt gevraagd op OK.

Resultaat: Uw Android "Taal en invoer" instellingen worden weergegeven.

6. Zet de schakelaar aan voor de instelling LastPass.
  7. Tik wanneer daarom wordt gevraagd op OK.
  8. Ga in de instellingen van uw Android-apparaat naar Instellingen > Huidige toetsenbord.
  9. Tik op om het keuzerondje voor de optie LastPass in te schakelen.

Het LastPass-toetsenbord gebruiken

1. Open de gewenste app of ga naar een website en tik in een invoerveld op het aanmeldingsscherm.
  2. Selecteer de LastPass-toets op uw toetsenbord. Er wordt nu een lijst van sites met bijbehorende inloggegevens weergegeven.

3. Selecteer de Invullen knop om uw voor uw gewenste login gegevens in te vullen, ga dan verder met het login proces voor uw app of website.