Hoe download en configureer ik het installatieprogramma voor Workstation MFA voor Windows?

Als LastPass-beheerder krijgt u de integratiesleutel en het integratiegeheimen downloadt u het installatieprogramma voor Workstation MFA voor Windows en configureert u het met uw specifieke integratiesleutel en integratiegeheim.

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Bekijk de video

• Voeg de Workstation MFA-app toe voor Windows.
    1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Ga naar Toepassingen > MFA-apps.
    3. Als u nog geen MFA-apps heeft toegevoegd, klikt u op Aan de slag. Anders klikt u op Toepassing toevoegen in het navigatiegedeelte rechtsboven.
    4. Voer een Naam in voor uw app.
    5. Selecteer Windows-werkstations.
    6. Klik op Opslaan & Doorgaan.
  • Sla de integratiesleutel en het integratiegeheim op.
    1. Optioneel: In een ander browservenster of -tabblad kunt u uw LastPass-kluis openen en een nieuwe veilige notitie maken om de integratie-sleutel en het integratiegeheim op te slaan.
    2. Kopieer de integratiesleutel en sla deze op.
    3. Kopieer het integratiegeheim en sla het op.

Waarschuwing: Deze twee waarden zijn vereist voor het configureren van het installatieprogramma voor Workstation MFA en/of het upgraden naar nieuwe versies in de toekomst. Als u het integratiegeheim niet opslaat, moet u de configuratieprocedure opnieuw starten om een nieuwe integratiesleutel en integratiegeheim te genereren.

• Download het installatieprogramma van LastPass Workstation MFA.
    1. Klik op Het installatieprogramma downloaden.
    2. Sla het bestand op naar de gewenste locatie.
    3. Ga terug naar de pagina "Integratie configureren" en klik op Voltooien.
  • Voer het installatieprogramma uit.
    1. Download het bestand LastPassWmfaInstaller.zip, pak het uit en voer het installatieprogramma LastPassWmfaInstaller.msi uit.
    2. Klik op Next.
    3. Schakel het selectievakje in om akkoord te gaan met de softwarelicentieovereenkomst en klik op Volgende.
    4. Optioneel: Gebruik de structuur om een aangepaste configuratie te selecteren voor functies die u geïnstalleerd wilt hebben.
    5. Klik op Next.
    6. Plak de integratiesleutel (die u heeft gekopieerd in Stap 8 hierboven).
    7. Plak het integratiegeheim (dat u heeft gekopieerd in Stap 9 hierboven).
    8. Indien gewenst kunt u de functie Aanmelding voorkomen indien offline uitschakelenals u niet wilt dat uw gebruikers hun Windows-werkstation kunnen openen als er geen internetverbinding aanwezig is (deze instelling is standaard ingeschakeld tijdens het installatieproces).
    9. Klik op Next.

Integratiesleutel en geheim voor installatieprogramma Workstation MFA

10. Klik op Installeren > Ja > Voltooien.
U heeft het installatieprogramma voor Workstation MFA voor Windows geconfigureerd.
Volgende stap: Na de configuratie kunt u het MSI-installatieprogramma distribueren met gebruikmaking van de standaard methoden van uw organisatie (bijv. SCCM, InTune, CLI, enzovoort).
Opmerking: De instructies variëren afhankelijk van de gewenste methode.
De laatste stap in het configuratieproces is om LastPass Workstation MFA te verplichten als enige referentieprovider voor de Windows-computers van uw eindgebruiker. Dit kunt u instellen met een groepsbeleid. Lees hoe u andere referentieproviders kunt verbergen via groepsbeleid.