Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit voor gebruikers in LastPass Business?

Als er al opties voor meervoudige verificatie zijn ingeschakeld voor uw bedrijfsaccount – met beleidsregels die het gebruik van die opties vereisen - en u wilt nu meervoudige verificatie uitschakelen voor sommige of al uw gebruikers, dan moet u de onderstaande stappen uitvoeren om een naadloze ervaring voor uw gebruikers te garanderen.

Uitschakelen voor alle gebruikers

U kunt meervoudige verificatie uitschakelen voor alle gebruikers, in het hele bedrijf.

• Log in op de Admin Console.
    1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard met het e-mailadres en het hoofdwachtwoord van de beheerder.
  • Schakel beleidsregels uit die het gebruik van meervoudige verificatie vereisen.
    1. Ga naar Instellingen > Beleidsregels > Meervoudige verificatie.
    2. Schakel alle schakelaars uit die het gebruik van specifieke of enige opties voor meervoudige verificatie vereisen.
  • Schakel alle opties voor meervoudige verificatie uit.
    1. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties > Multifactoropties
    2. Schakel alle schakelaars voor alle opties voor meervoudige verificatie uit.
  • Schakel meervoudige verificatie uit voor alle gebruikers.
    1. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
    2. Vink het vakje naast E-mailadres in de kopregel van de gebruikerstabel aan om alle gebruikers te selecteren.
    3. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
    4. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.
U hebt nu het gebruik van meervoudige verificatie uitgeschakeld voor alle gebruikers binnen uw bedrijfsaccount.

Uitschakelen voor geselecteerde gebruikers

Selecteer de gewenste gebruikers voor wie u de meervoudige verificatie wilt uitschakelen.

• Log in op de Admin Console.
    1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard met het e-mailadres en het hoofdwachtwoord van de beheerder.
  • Schakel beleidsregels uit die het gebruik van meervoudige verificatie vereisen voor uw geselecteerde gebruikers.
    1. Ga naar Instellingen > Beleidsregels > Meervoudige verificatie.
    2. Klik naast het ingeschakelde beleid op Details bewerken.
    3. Selecteer Exclusieve lijst met gebruikers.
    4. Klik op Details bewerken.
    5. Zoek de gewenste gebruikers en/of groepen en selecteer vervolgens Toevoegen.
    6. Klik op Opslaan om uw wijzigingen in het beleid op te slaan
    7. Herhaal dit voor elk beleid dat het gebruik van meervoudige verificatie vereist.
  • Schakel meervoudige verificatie uit voor gebruikers die dit al hebben ingeschakeld.
    1. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
    2. Vink de vakjes naast de gewenste gebruikers aan.

Tip: Om te sorteren op gebruikers met opties voor meervoudige verificatie die al zijn ingeschakeld, klikt u op de rij met de kop van de kolom Meervoudige verificatie voor de tabel met gebruikers.

3. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
    4. Klik op OK om te bevestigen
U hebt nu het gebruik van meervoudige verificatie voor uw geselecteerde gebruikers uitgeschakeld.