Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit als gebruiker?

Als u besluit meervoudige verificatie uit te schakelen voor uw LastPass-account, kunt u dit doen in uw accountinstellingen.

Meld u aan bij uw LastPass-kluis om uit te schakelen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie naast de ingeschakelde optie voor meervoudige verificatie.
  5. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Nee in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  7. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
Volgende stap: U wordt geadviseerd uw LastPass-account ook volledig te verwijderen uit de lijst met ingeschreven accounts in uw verificatie-app, tenzij u van plan bent uw LastPass-account later opnieuw aan te melden met dezelfde verificatie-app of hetzelfde apparaat.

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt u meervoudige verificatie uitschakelen via e-mail zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.

Verificatie voor een apparaat met LastPass Authenticator uitschakelen

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, moet u meervoudige verificatie voor LastPass Authenticator uitschakelen. Om dat te doen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u bij uw account aan te melden en verificatie uit te schakelen.

Als SMS-accountherstel nog niet was ingesteld, neem dan contact op met Customer Care voor verdere ondersteuning. Het uitschakelen van meervoudige verificatie per e-mail wordt namelijk niet ondersteund voor de LastPass Authenticator.