Hoe maak ik een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode (time-based one-time passcode: TOTP) voor websites als een gebruiker van een zakelijke LastPass-account?

Als u een zakelijk LastPass-account heeft (met LastPass Teams, LastPass Enterprise of LastPass Identity), kunt u een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode maken zodat deze kan worden gedeeld met anderen die toegang tot dezelfde website hebben (met dezelfde aanmeldingsgegevens), als tweeledige verificatie vereist is.

Info over tijdelijke eenmalige wachtwoordcodes (TOTP) voor LastPass

• LastPass genereert zescijferige eenmalige wachtwoordcodes met een SHA-1-algoritme, en deze codes worden elke 30 seconden gegenereerd.
  • Tijdelijke eenmalige wachtwoordcodes worden alleen ondersteund voor websitevermeldingen in uw kluis (dus niet voor veilige notities of items).
  • Als de klok van uw computer verkeerd gesynchroniseerd wordt met universele internettijd, kan dat tot gevolg hebben dat de tijdelijke eenmalige wachtwoordcode ongeldig wordt, en dat u een foutmelding te zien krijgt bij het invoeren ervan.

Informatie over beleidsbeperkingen

De mogelijkheid om deze handelingen uit te voeren kan zijn verwijderd, namelijk wanneer de beleidsregel 'Tijdelijke eenmalige wachtwoorden niet weergeven in kluis' is ingeschakeld door uw LastPass-beheerder van uw zakelijke LastPass-account.

Voordat u begint: U moet het volgende doen voordat u de procedure uitvoert:
  • Stel tweeledige verificatie in in de beveiligingsinstellingen van de website (buiten LastPass)
  • Schakel het gebruik van verificatietoepassingen in op de site, en kopieer de geheime sleutel die door de site wordt opgegeven in de instellingen voor tweeledige verificatie.

Een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode maken

Ga als volgt te werk om de geheime sleutel in uw LastPass-site in te voeren en een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode aan te maken die kan worden gedeeld:
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. In uw kluis kunt u een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode maken terwijl u een nieuwe site toevoegt of een nieuwe site bewerkt:
    Doel Instructies
    Een nieuw websitewachtwoord toevoegen
    1. Klik op het pictogram Toevoegen .
    2. Selecteer Wachtwoord.
    3. Voer alle informatie in die u wilt opslaan.
    Een bestaand websitewachtwoord bewerken
    1. Ga naar het gewenste websitewachtwoord.
    2. Klik op het pictogram Bewerken .
  3. Klik op Voer uw geheime sleutel in.

4. Voer de geheime sleutel in (deze kan worden verkregen in de instellingen voor tweeledige verificatie van de website waar u deze functie inschakelt) en klik op Activeren.

Let op: voeg geen spaties toe als u de geheime sleutel invoert.

Een eenmalige wachtwoordcode (van zes cijfers) wordt automatisch gegenereerd in LastPass.
    Opmerking: LastPass genereert zescijferige eenmalige wachtwoordcodes met een SHA-1-algoritme die elke 30 seconden worden gegenereerd.
  5. Klik in het veld 'tweeledige code' op het pictogram Tekst weergeven om de tijdelijke eenmalige wachtwoordcode weer te geven, en kopieer de code.

6. Optioneel: als u een nieuwe tweeledige code wil genereren, klikt u op het pictogram Tekst weergeven om de huidige code te verbergen, en nogmaals op het pictogram Tekst weergeven om een nieuwe code te genereren.
  7. Ga terug naar de instellingen van de betreffende website, plak daar de verificatiecode, en ga verder.
U heeft nu een tweeledige code aangemaakt (oftewel een tijdelijke eenmalige wachtwoordcode/TOTP) voor uw website en opgeslagen in de websitevermelding in uw LastPass-kluis.
Volgende stap: U kunt eventueel deze site-vermelding delen met anderen die dezelfde aanmeldingsgegevens voor de website moeten gebruiken.