Hoe verander ik mijn algemene instellingen in de voorkeuren voor LastPass?

Met de belangrijkste algemene instellingen kunt u aangeven hoe er moet worden omgegaan met inactiviteit en automatische afmelding wanneer u uw browser sluit. Uw selectie moet een zorgvuldige afweging zijn tussen beveiliging en gebruiksgemak.

Beveiliging

• Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Als u deze functie inschakelt met behulp van het selectievakje, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen wanneer u een browser weer start. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

Algemeen

• Sites openen in – Met deze vervolgkeuzelijst kunt u aangeven of LastPass pagina's moet openen in nieuwe tabbladen, nieuwe vensters of binnen het tabblad dat u op dat moment gebruikt. Als u bijvoorbeeld klikt op het LastPass-pictogram
    , op Websites klikt en een site selecteert, opent LastPass de URL volgens de instellingen die u heeft opgegeven en wordt u vervolgens automatisch bij de site aangemeld. LastPass opent nieuwe pagina's standaard in tabbladen.
  • Automatisch inloggegevens invullen – Deze standaardinstelling geeft aan dat LastPass eventueel opgeslagen aanmeldingsvelden (zoals gebruikersnaam en wachtwoord) automatisch moet invullen wanneer u een opgeslagen URL opent.

• Kluis weergeven na aanmelden – Als deze instelling is ingeschakeld, wordt direct uw kluis geopend als u zich heeft aangemeld bij de LastPass-browserextensie.

Uiterlijk

• Sites weergeven in mappen – Met deze instelling kunt u de mappenfunctie in- of uitschakelen. Als u uw opgeslagen sites ordent in mappen, adviseren we u deze standaardinstelling ingeschakeld te laten.

• LastPass-opties verbergen in contextmenu – Hiermee schakelt u de LastPass-menuopties onder de rechtermuisknop uit. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

Formulierfunctie

• Standaard formulierfunctie – Als u uw standaardprofiel voor het invullen van formulieren wilt opgeven, selecteert u een opgeslagen profiel in de vervolgkeuzelijst. Er is standaard geen profiel geselecteerd; deze optie is bedoeld voor gebruik in combinatie met de sneltoetsen voor het invullen van formulieren.

• Geen velden overschrijven die reeds zijn ingevuld – Als u handmatig gegevens wilt invullen in een bepaald veld van een webformulier en niet wilt dat LastPass het veld overschrijft met opgeslagen gegevens, schakelt u deze instelling in (standaard uitgeschakeld).