Hoe wijzig ik mijn e-mailadres voor LastPass?

U kunt het e-mailadres dat aan uw LastPass-account is gekoppeld wijzigen, en indien nodig teste-mails versturen om na te gaan of u e-mails van LastPass ontvangt.

Uw e-mailadres wijzigen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Bewerk het veld E-mailadres voor account onder Aanmeldingsgegevens.
  4. Optioneel: u kunt eventueel op Test-e-mail versturen klikken om te controleren of e-mails kunnen worden ontvangen op het betreffende e-mailadres, voordat u uw e-mailadres bijwerkt.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Resultaat: U wordt gevraagd de verificatiecode in te voeren die per e-mail is verzonden.

6. Controleer de inbox van uw huidige e-mailadres voor LastPass en kopieer de code uit de verificatiemail.

7. Ga terug naar LastPass, plak de code in het veld en klik op Bevestigen.

8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Bevestigen.

Resultaat: Uw LastPass-kluis wordt opnieuw versleuteld om de wijzigingen voor uw bijgewerkte e-mailadres op te slaan.

9. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.

Resultaat: U wordt nu afgemeld bij LastPass.

Volgende stap: Meld u weer aan bij LastPass om uw nieuwe aanmeldingsgegevens te verifiëren.

Een test-e-mail versturen

U kunt uzelf een test-e-mail sturen om te controleren of u op uw huidige e-mailadres e-mails van LastPass kunt ontvangen.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik onder Aanmeldingsgegevens op Testmail verzenden en klik op OK.
  4. Kijk in uw mailbox of u een verificatiemail van LastPass heeft ontvangen.
Volgende stap: Als u geen verificatiemail van LastPass ontvangt, controleert u uw mappen met spam en ongewenste reclame.

Instructies voor beheerders van zakelijke accounts

Als u beheerder bent van een LastPass Business-account, raadpleegt u deze instructies over het bijwerken van de e-mailadressen van uw gebruikers.