Hoe wijzig ik mijn geavanceerde instellingen in de voorkeuren voor LastPass?

We hebben standaardinstellingen voor uw geavanceerde opties geselecteerd die naar onze mening uw internetervaring met LastPass optimaliseren. Uiteraard kunt u deze instellingen zelf aanpassen op basis van uw beveiligingseisen of persoonlijke voorkeuren.

• Automatisch aanmelden bij sites als tijd sinds de laatste aanmelding > (sec.) – LastPass is zo ingesteld dat u automatisch weer bij een site wordt aangemeld als u zich binnen 25 seconden nadat u zich heeft afgemeld weer bij die site aanmeldt.

• Waarschuwen voor onveilige formulieren – Als u zich bij het invullen van een webformulier zorgen maakt over de beveiliging, kunt u LastPass zo instellen dat u een waarschuwing krijgt als er mogelijk sprake is van een onveilig formulier; deze instelling is standaard uitgeschakeld. Deze instelling bepaalt wat een onveilig formulier is door onderscheid te maken tussen de methoden waarmee formulieren worden verstuurd: GET en POST.

• Pop-ups tijdens invullen inschakelen – Met deze optie kan LastPass u vragen aanmeldingsgegevens op te slaan, een nieuw wachtwoord te genereren of de formulierfunctie te gebruiken als u zich voor de eerste keer bij een site aanmeldt. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• AutoAanvullen=uit respecteren – Met deze optie staat u toe dat websites de functie voor automatisch invullen uitschakelen. Deze optie is standaard uitgeschakeld.

• Server controleren op accountwijzigingen – LastPass controleert standaard elke 15 minuten bij de server of er wijzigingen in uw LastPass-account zijn.

• Klembord wissen na gebruik – LastPass is zo ingesteld dat het klembord na een opgegeven periode wordt gewist. Als u beveiligde gegevens heeft gekopieerd en geplakt in aanmeldingsvelden of webformulieren, garandeert dit dat uw gegevens niet op het klembord blijven staan en zo kunnen worden misbruikt. Om deze optie te kunnen gebruiken, moet de binaire component geïnstalleerd zijn.

• Lijstgrootte van onlangs gebruikte items – LastPass geeft automatisch de tien laatst bezochte, door LastPass opgeslagen sites weer in het submenu "Onlangs gebruikt". Met deze optie kunt u het aantal laatst bezochte sites aanpassen dat in het submenu "Onlangs gebruikt" wordt weergegeven. Als u de waarde instelt op nul, wordt het submenu "Onlangs gebruikt" verborgen in het pictogrammenu.

• Zoeken in de veilige notities – LastPass biedt u standaard de mogelijkheid uw Veilige notities te doorzoeken.

• Dialoogvenster aanmelding openen bij opstarten van browser – LastPass schakelt deze functie standaard niet in. Als u deze optie inschakelt, wordt u automatisch gevraagd zich aan te melden bij LastPass wanneer u uw browser opent. We adviseren deze instelling als u LastPass iedere keer gebruikt wanneer u uw browser opent en liever niet klikt op het LastPass-pictogram om u aan te melden.

• Lokaal een uitgeschakeld eenmalig wachtwoord opslaan voor accountherstel – LastPass slaat standaard een eenmalig wachtwoord op om Accountherstel te vergemakkelijken, als u onverhoopt uw wachtwoord kwijtraakt. Meer informatie over al onze opties voor accountherstel.

Opmerking:Als een kwaadwillende in staat is uw lokaal opgeslagen eenmalige herstelwachtwoord te verkrijgen (en het te ontsleutelen op uw computer) en toegang te verkrijgen tot uw e-mailaccount, kan hij of zij uw gegevens in gevaar brengen als deze optie is ingeschakeld. Deze dreiging is naar onze mening laag genoeg om de gemiddelde gebruiker te adviseren deze instelling niet uit te schakelen. Wij adviseren ook LastPass in geen geval te installeren op een openbare of niet-vertrouwde computer.
  • Aanmeldingsstatus delen met andere browsers – Als u geregeld meerdere browsers gebruikt, kunt u LastPass zo instellen dat de aanmeldingsstatussen worden gedeeld met alle andere browsers op uw besturingssysteem waarin de LastPass-browserextensie is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld zowel Firefox als Chrome gebruikt en de gedeelde aanmeldingsstatus heeft ingeschakeld, hoeft u zich maar in een van de browsers bij LastPass aan te melden. U wordt dan automatisch ook aangemeld bij de andere browser. Als u uw internetsessie afsluit en zich afmeldt bij LastPass in de ene browser, wordt u ook afgemeld bij de andere browser. De gedeelde aanmeldingsstatus is standaard ingeschakeld zodat uw internetervaring nog sneller en soepeler verloopt. Om deze optie te kunnen gebruiken, moet de binaire component geïnstalleerd zijn.

• Nieuw aanmeldingsscherm inschakelen – Met deze optie wordt het nieuwe aanmeldvenster in Chrome ingeschakeld dat direct als pop-up verschijnt vanuit het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van de browser. Als u deze optie uitschakelt, wordt het eerdere aanmeldingsproces hersteld: als u via het pictogram kiest voor "Aanmelden" wordt er in Chrome een volledig tabblad geopend waarop u zich kunt aanmelden.

• Ingevulde velden na uitloggen legen – Als u deze voorkeursinstelling inschakelt, worden automatisch alle velden die door LastPass op de huidige pagina in de browser zijn ingevuld, gewist wanneer u zich afmeldt bij LastPass.

• Taal – Hier kunt u de standaardtaalinstelling voor de browserextensie wijzigen. Deze wijziging is alleen van toepassing op de LastPass-browserextensie waarvoor u de instelling bewerkt, dus u moet uw keuze aanpassen voor alle LastPass-browserextensies die u gebruikt, naast de taalinstelling voor de online kluis. Kies uit Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans of (Braziliaans-)Portugees.