Hoe verander ik onveilige wachtwoorden in mijn LastPass-kluis?

Als u uw Beveiligingsdashboard heeft gecontroleerd en het blijkt dat sommige van uw sitewachtwoorden als onveilig worden beschouwd (zwak, hergebruikt, oud of ontbrekend), kunt u die eenvoudig aanpassen op de betreffende site zelf en in uw LastPass-kluis.

Zwakke, oude of hergebruikte wachtwoorden wijzigen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram en ga naar Mijn kluis openen.

• Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik in het paneel Beveiligingsscore op Wachtwoorden bekijken.
  4. Op de pagina Wachtwoordbeveiliging worden alle onveilige wachtwoorden weergegeven. U kunt eventueel de optie ‘Filteren op’ rechtsboven gebruiken zodat alleen zwakke, oude of hergebruikte wachtwoorden worden weergegeven.
  5. Klik in de kolom ‘Acties om te ondernemen’ in het navigatiegedeelte rechts op Wachtwoord wijzigen.
  6. U wordt naar de site voor uw opgeslagen wachtwoord geleid.
  7. U kunt van hieruit inloggen bij de site en het wachtwoord wijzigen in de instellingen van uw gebruikersaccount, of de herstelprocedure ‘Wachtwoord vergeten?’ gebruiken om uw wachtwoord te veranderen.
  8. Nadat uw wachtwoord is gewijzigd, wordt u door LastPass gevraagd om op Bijwerken te klikken om het wachtwoord in uw LastPass-kluis te veranderen.
  9. Ga terug naar uw LastPass-kluis.

Uw wachtwoord is bijgewerkt op de site en in uw kluis, en wordt niet langer weergegeven op de pagina Wachtwoordbeveiliging, aangezien het wachtwoord nu als veilig wordt beschouwd.

Een ontbrekend wachtwoord toevoegen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram en ga naar Mijn kluis openen.

• Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik in het paneel Beveiligingsscore op Wachtwoorden bekijken.
  4. Op de pagina Wachtwoordbeveiliging worden alle onveilige wachtwoorden weergegeven. U kunt eventueel de optie ‘Filteren op’ rechtsboven gebruiken zodat alleen zwakke, oude of hergebruikte wachtwoorden worden weergegeven.
  5. Klik in de kolom ‘Acties om te ondernemen’ in het navigatiegedeelte rechts op Wachtwoord toevoegen.
  6. Voer in het scherm Wachtwoord bewerken een wachtwoord in in het veld ‘Wachtwoord voor site’.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Ga terug naar uw LastPass-kluis.
    Er is een nieuw wachtwoord toegevoegd aan de sitewachtwoordvermelding in uw kluis, en dit wordt niet langer als onveilig beschouwd.