Hoe meld ik me aan bij SSO-apps met wachtwoordloze verificatie via de LastPass Authenticator?

Nadat u wachtwoordloze verificatie heeft geactiveerd, kunt u het via de LastPass Authenticator gebruiken om uw aanmelding te verifiëren wanneer u zich aanmeldt bij SSO-apps en websites die uw LastPass-beheerder voor u heeft geconfigureerd.

Voordat u begint: Zorg dat u wachtwoordloze verificatie al heeft geactiveerd voordat u verder gaat.
Let op: Als u wachtwoordloze verificatie wilt gebruiken via de LastPass Authenticator bij het aanmelden bij LastPass, raadpleegt u Hoe configureer ik LastPass om wachtwoordloze verificatie te gebruiken via de LastPass Authenticator?
Om wachtwoordloze verificatie te gebruiken via de LastPass Authenticator om een app of website te openen, doet u het volgende:
  1. Ga naar een SSO-app of -website waarvoor aanmelding met de LastPass Authenticator vereist is, voer uw aanmeldingsgegevens in, en meld u aan.

Tip: Als u niet weet welke SSO-apps en -websites voor u zijn geconfigureerd, kunt u dit navragen bij uw LastPass-beheerder.

Resultaat: Er wordt een melding naar uw mobiele apparaat gestuurd, inclusief de LastPass-account (gebruikersnaam), het tijdstip, het besturingssysteem en webbrowser van het apparaat, het IP-adres en de locatie.

2. Controleer deze informatie en selecteer Accepteren.

Vragen om wachtwoordloze verificatie in de LastPass Authenticator

Resultaat: U wordt om biometrische gegevens gevraagd voor verificatie.

3. Doorloop het verificatieproces met gezichts- of vingerafdrukherkenning.
U heeft geverifieerd met wachtwoordloze verificatie via de LastPass Authenticator en bent nu aangemeld bij uw SSO-app of -website.