Hoe voeg ik een gebruiker voor noodtoegang toe?

De volgende stappen zijn bedoeld voor de eigenaar van het LastPass-account die noodtoegang toestaat:
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Noodtoegang in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik linksonder op het pictogram Toevoegen .
  4. Voeg het e-mailadres toe van de actieve LastPass-gebruiker die u toegang tot uw account wilt bieden (gebruiker voor toegang in geval van nood).

Belangrijk: Als er zich een noodsituatie voordoet, moet de LastPass-gebruiker die u toegang wilt verlenen, uw verzoek accepteren en vervolgens een extra verzoek voor toegang tot uw kluis versturen. Het toevoegen van het e-mailadres geeft geen automatische toegang tot de kluis.

5. Geef de wachttijd op. Dit is de tijd die moet verstrijken voordat de gebruiker voor toegang in geval van nood toegang kan aanvragen en wanneer hij of zij toegang van u krijgt (hiermee ontstaat een tijdbuffer die u de mogelijkheid geeft het verzoek alsnog te weigeren).
  6. Klik op Uitnodiging versturen.

De LastPass-gebruiker die u heeft toegevoegd als gebruiker voor noodtoegang krijgt per e-mail een uitnodiging toegezonden.