Hoe voeg ik een aangepaste beleidsregel voor verificatie toe voor LastPass Enterprise- of LastPass Identity-gebruikers?

Als LastPass-beheerder kunt u de gewenste verificatiemethoden instellen, offline-modus en/of geofencing inschakelen of uitschakelen, opties voor accountherstel instellen, en nog veel meer.

Beheerders kunnen een verificatiemethode uitschakelen of meerdere methoden inschakelen, en de gebruikers toestaan hun primaire verificatiemethode te kiezen.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com/uac te openen.
  2. Ga naar beleidsregels > MFA-verificatie.
  3. Doel Instructies
    Standaard verificatiemethoden instellen voor alle accounts Om standaard verificatiemethoden in te stellen voor alle accounts, kunt u de instellingen direct configureren op de pagina met beleidsregels voor verificatie en herstel, zodat de standaardbeleidsregel automatisch wordt toegewezen aan alle gebruikers en groepen binnen uw organisatie.
    Een aangepaste beleidsregel voor verificatie toevoegen
    1. Klik op Aangepaste beleidsregel voor verificatie toevoegen > Nieuwe beleidsregel.
    2. Voer een naam voor de beleidsregel in en configureer de beleidsregel met de gewenste instellingen (zie hieronder).
    3. Klik op Opslaan.
    4. Om gebruikers en groepen aan de beleidsregel van uw klant toe te wijzen, klikt u op de namen van degenen die u onder hun respectieve tabbladen wilt toevoegen. De gebruikers en groepen die aan uw beleidsregel worden toegevoegd, worden weergegeven onder het tabblad Geselecteerd.
    5. Klik op Opslaan.

Hieronder vindt u de lijst met configuratieopties voor uw aangepaste beleidsregel:

Goedgekeurde verificatie-methoden voor iOS of Android
    Gewenste opties voor biometrische verificatie inschakelen of uitschakelen (vingerafdruk- en gezichtsherkenning of patroon) en/of de gebruikers toestaan de volgorde waarin ze worden aangeboden te wijzigen. Als u dezelfde beleidsregels wilt instellen voor zowel iOS als Android, schakelt u het selectievakje rechtsboven in het navigatiegedeelte in voor de instelling Dezelfde beleidsregels als voor iOS.
    Opmerking: Geautoriseerde verificatiemethoden kunnen verschillen afhankelijk van de apparaten van gebruikers (iOS en Android)
    Secundaire verificatie voor iOS of Android
    Als gebruikers zich niet verifiëren, kunt u een van de volgende opties voor secundaire verificatie aan de gebruikers toevoegen:
    • Alle goedgekeurde methoden toestaan
    • Alle goedgekeurde methoden toestaan behalve de eerste
    • Secundaire verificatie uitschakelen
    Extra verificatie met iOS of Android
    Als websites of apps worden beschermd doordat het gebruik van de LastPass MFA-app vereist is, kunt u kiezen uit een van de volgende opties:
    • Alle goedgekeurde methoden toestaan (verwijzend naar goedgekeurde methoden voor verificatie voor iOS of Android, zoals hierboven beschreven)
    • Alle goedgekeurde methoden toestaan behalve de eerste
    Extra verificatie met iOS of Android
    U kunt eventueel een of meer van de aangeboden biometrische opties selecteren.
    Verificatiebeperkingen van iOS en Android
    Stel een maximaal aantal mislukte verificatiepogingen in voordat een gebruiker wordt geblokkeerd en/of hoe lang de gebruiker geblokkeerd blijft nadat het maximaal aantal pogingen is bereikt.
    Offline-modus voor LastPass MFA toestaan in iOS of Android
    Offline-modus inschakelen (of uitschakelen), zodat gebruikers hun LastPass-kluis of SSO-apps kunnen openen wanneer hun mobiele apparaat offline is geen pushberichten kan ontvangen. Met deze functie kan een eenmalige wachtwoordcode in de LastPass MFA-app worden gebruikt ter verificatie.
    Offline-modus verbieden voor iOS of Android wanneer geofencing is ingeschakeld
    Als er een beleidsregel voor geofencing is ingesteld, kunt u voor gebruikers de mogelijkheid inschakelen (of uitschakelen) om hun LastPass-kluis of SSO-apps te openen in offline-modus (aangezien hun locatie niet kan worden vastgesteld wanneer ze offline zijn).
    Herstelcontactgegevens
    U kunt contactgegevens (naam, e-mailadres of telefoonnummer) toevoegen, zodat gebruikers weten wie ze moeten bereiken als ze problemen ondervinden bij het aanmelden bij hun LastPass-kluis of SSO-apps.
    Opmerking: Dit is een beleidsinstelling die geldt voor alle accounts kan niet geconfigureerd worden met aangepaste beleidsregels.
    Herstelservice per e-mail
    Als er een herstele-mail naar een gebruiker verstuurd moet worden, kiest u naar welk adres deze verstuurd moet worden:
    • Primair e-mailadres
    • Secundair e-mailadres
    • Zowel primair als secundair e-mailadres
    Opmerking: Dit is een beleidsinstelling die geldt voor alle accounts kan niet geconfigureerd worden met aangepaste beleidsregels.