Hoe accepteer ik een uitnodiging voor noodtoegang?

Nadat de eigenaar van het LastPass-account een gebruiker voor noodtoegang heeft aangewezen en uitgenodigd, moet deze gebruiker de uitnodiging accepteren als hij of zij – direct of in de toekomst – toegang tot de kluis van de eigenaar van het LastPass-account wil aanvragen.

Accepteer de uitnodiging per e-mail door de uitnodigingse-mail in uw inbox te openen en op de koppeling te klikken om de uitnodiging te accepteren. Hiermee wordt u gebruiker voor toegang in geval van nood.

Als u de e-mail met de uitnodiging voor noodtoegang niet kunt openen, kunt u de uitnodiging als volgt accepteren in uw LastPass-kluis:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Noodtoegang in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Mensen die mij vertrouwen.
  4. Ga naar het wachtende item voor de eigenaar van het LastPass-account die u heeft uitgenodigd als gebruiker voor noodtoegang. De opgegeven wachttijd is te vinden in het navigatiegedeelte rechts.

Opmerking: In de bovenstaande afbeelding is de opgegeven wachttijd drie uur. Dat betekent dat als u (de gebruiker voor toegang in geval van nood) noodtoegang aanvraagt, de eigenaar van het LastPass-account tot drie uur de tijd heeft om uw verzoek te weigeren. Als het verzoek niet wordt afgewezen, krijgt u toegang.

5. Houd de cursor boven de vermelding en klik op Accepteren.