Hoe worden licenties behandeld voor beheerde bedrijven in LastPass Business?

Een LastPass Business account die is geconverteerd naar een Managed Service Provider (MSP) account behandelt gebruikerslicentiebeheer, toewijzing, en facturering iets anders dan een standaard LastPass Business account.

Hoeveel gebruikerslicenties zijn beschikbaar wanneer ik naar een MSP-account converteer?

Zodra een LastPass Business account is geconverteerd, zal de LastPass-beheerder van de primaire account (MSP technicus) account een beheerde bedrijven optie zien verschijnen in de linker navigatie, en hun aangewezen licentie pool zal worden weergegeven. Dit is een gedeelde licentiepool voor alle beheerde bedrijven die zijn opgezet.

Wat is het verschil tussen actieve, beschikbare en toegewezen licenties?

Een actieve licentie is een licentie die is genomen door een individuele LastPass-gebruiker, die is toegevoegd via de pagina Gebruikers, via directoryintegraties (d.w.z. Active Directory, Azure AD, Okta, OneLogin), of via de De Provisioning-API van LastPass gebruiken

Een beschikbare licentie is een licentie die vrij is voor een gebruiker die kan worden toegevoegd via de pagina Gebruikers vanuit de Admin Console van het beheerde bedrijf. Een licentie kan ook beschikbaar worden als een gebruiker wordt uitgeschakeld of verwijderd en de licentie terugkeert naar de primary account license pool als beschikbaar.

Toegewezen licenties beschrijven de licentiepool (of, het totale aantal licenties) dat per beheerd bedrijf wordt toegewezen om onder gebruikers te verdelen.

U kunt bijvoorbeeld 50 licenties toewijzen aan een beheerd bedrijf, en als er slechts 10 licenties actief zijn, betekent dit dat er nog 40 beschikbare licenties over zijn om toe te wijzen.

Waar kan ik de totalen van mijn licenties zien?

U kunt het aantal actieve en beschikbare licenties voor individuele of alle beheerde bedrijven in de Admin Console van de MSP-technicusaccount bekijken door het volgende te doen:
  1. Log in op de LastPass Admin Console van de primaire account door een van de volgende dingen te doen:
    • Selecteer het actieve LastPass pictogram LastPass > Admin Console.
    • Navigeer naar de Admin Console op https://lastpass.com/company/#!/dashboard en log in met uw LastPass-beheerder (MSP-technicus) e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Beheerde bedrijven in het navigatiegedeelte links.
  3. Bekijk een van de volgende:
    • Onder "Gebruikerslicenties" worden de totalen voor zowel actieve als beschikbare licenties weergegeven.
    • Onder "Beheerde bedrijven" selecteert u het gewenste beheerde bedrijf en de totalen voor het aantal gebruikers (actieve licenties), toegewezen en beschikbare licenties worden weergegeven.

Hoe worden licenties gefactureerd voor beheerde bedrijven?

De MSP-account wordt alleen gefactureerd voor het totale aantal actieve gebruikerslicenties, en wordt maandelijks gefactureerd.