Help! Ik ben bang dat mijn LastPass-account is gelekt!

Als u zich zorgen maakt dat uw LastPass-account mogelijk gehackt is, maar u heeft nog wel toegang, meld u dan aan bij LastPass en doe onmiddellijk het volgende:

1. Alle andere actieve sessies afsluiten – Ga in de knoppenbalk van uw browser naar het LastPass-pictogram > Meer optiesGeavanceerdOverige sessiesAlle sessies behalve deze afbreken. Meer info.
  2. Uw accountgeschiedenis bekijken – Ga in de knoppenbalk van uw browser naar het LastPass-pictogram Mijn kluis openenMeer optiesGeavanceerdGeschiedenis. Ga na of er verdachte activiteit is geweest. Meer info.
  3. Opmerking:  Het bijhouden van aanmeldingen en de geschiedenis van ingevulde formulieren is voor alle LastPass-accounts standaard ingeschakeld.

4. Controleren of uw account beperkt is tot vertrouwde apparaten – Ga in de knoppenbalk van uw browser naar het LastPass-pictogram Mijn kluis openenAccountinstellingenMobiele apparaten. Verwijder onbekende of gestolen apparaten uit deze lijst. Meer info.
  5. Controleren of uw account beperkt is tot vertrouwde locaties – Ga in de knoppenbalk van uw browser naar het LastPass-pictogram Mijn kluis openenAccountinstellingenGeavanceerde instellingen. Ga naar "Beveiliging" en schakel onder "Land-beperking" het selectievakje in voor "Laat aanmelden alleen toe vanuit bepaalde landen". Plaats vervolgens een haakje bij alle landen van waaruit u toegang tot LastPass wilt toestaan. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken. Meer info.
  6. Uw hoofdwachtwoord bijwerken – Ga in de knoppenbalk van uw browser naar het LastPass-pictogram Mijn kluis openenAccountinstellingenWijzig hoofdwachtwoord. Meer info.
  7. De e-mailadressen voor uw account bijwerken – Als uw e-mailadres ook gelekt is, is het aanbevolen om het e-mailadres voor uw account bij te werken met een ander adres dan wat er was opgegeven voor uw account en uw beveiligings-e-mail (als u die optie had ingesteld voordat het probleem optrad).

Ga als volgt te werk als u geen toegang meer heeft tot uw LastPass-account:

1. Uw hoofdwachtwoord herstellen – Ga naar https://lastpass.com/revert, voer uw e-mailadres in en klik op E-mail verzenden. Meer info.
  2. Als u uw hoofdwachtwoord niet kunt herstellen, wordt het aanbevolen om uw LastPass-account te verwijderen.

Het wordt zeer aanbevolen om uw wachtwoorden voor belangrijke accounts (bijv. internetbankieren, social media, etc) te vervangen door veilige wachtwoorden te genereren.

Dit zijn enkele best practices om uzelf in de toekomst te beschermen tegen schadelijke aanvallen:

• Voer antivirusprogramma's, anti-malwarescans en beveiligingssoftware uit om uw computer te scannen en alle verdachte bestanden te verwijderen.
  • Schakel Meervoudige verificatie in. Dit biedt een extra beveiligingslaag tegen ongeoorloofde toegang.
  • Overweeg om meldingen voor kredietbewaking in te schakelen zodat u een melding krijgt als er verdachte activiteit plaatsvindt in uw kredietrapport (alleen voor de Verenigde Staten).
  • Exporteer uw wachtwoorden en veilige notities met regelmatige tussenpozen en sla deze exports veilig op.
  • Voer de veiligheidstest regelmatig uit om te controleren of u zwakke, vaker gebruikte, oude of gecompromitteerde wachtwoorden gebruikt
  • Bescherm uw LastPass-accountgegevens door het opnieuw invoeren van uw hoofdwachtwoord te vereisen.