Help! Ik ben bang dat mijn LastPass-account is gelekt!

Als u vermoedt dat uw LastPass-account gecompromitteerd is maar u wel toegang heeft tot uw account, meldt u zich direct aan bij LastPass en volgt u de onderstaande stappen.

Alle andere actieve sessies afbreken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram .
  4. Ga naar Accountopties of selecteer uw e-mailadres voor LastPass uit het menu en ga vervolgens naar Geavanceerd > Andere sessies > Alle sessies behalve deze afbreken.

Uw accountgeschiedenis bekijken

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Ga naar Meer opties > Geavanceerd > Geschiedenis.
  4. Ga na of er verdachte activiteit is geweest.

Opmerking:

Het bijhouden van aanmeldingen en de geschiedenis van ingevulde formulieren is voor alle LastPass-accounts standaard ingeschakeld.

Uw account beperken tot uitsluitend vertrouwde apparaten

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Selecteer het tabblad Mobiele apparaten.
  5. Verwijder onbekende of gestolen apparaten uit deze lijst.

Uw account beperken tot uitsluitend vertrouwde locaties

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik onderin op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Ga naar "Beveiliging" en schakel onder "Landbeperking" het selectievakje in voor Sta aanmelden alleen toe vanuit bepaalde landen. Plaats vervolgens een vinkje bij alle landen van waaruit u toegang tot LastPass wilt toestaan.
  6. Klik op Bijwerken als u klaar bent.

Uw hoofdwachtwoord wijzigen

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik in het gedeelte Inloggegevens onder Hoofdwachtwoord op Hoofdwachtwoord wijzigen.
  5. Voer op de nieuwe pagina of het nieuwe tabblad in uw browser uw huidige hoofdwachtwoord in en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan. Geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u uw hoofdwachtwoord ooit mocht vergeten).
  6. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord als u klaar bent.
    U wordt afgemeld bij LastPass.
  7. Meld u weer aan bij LastPass met uw bijgewerkte hoofdwachtwoord.

E-mailadressen voor uw LastPass-account bijwerken

Als uw e-mailadres ook in gevaar is, wordt u geadviseerd om het e-mailadres van uw LastPass-account bij te werken met een ander e-mailadres. Wijzig ook uw beveiligings-e-mailadres (als u dat had ingesteld voordat de problemen zich voordeden).

Als u geen toegang tot uw LastPass-account heeft...

Uw hoofdwachtwoord terugzetten

Ga naar https://lastpass.com/revert, voer uw gebruikersnaam in en klik op E-mail verzenden. Meer informatie over het terugzetten van uw hoofdwachtwoord

Uw LastPass-account verwijderen (allerlaatste mogelijkheid)

Als u uw hoofdwachtwoord niet kunt herstellen, wordt u geadviseerd uw LastPass-account te verwijderen.

Het wordt zeer aanbevolen om uw wachtwoorden voor belangrijke accounts (bijv. internetbankieren, social media, etc) te vervangen door veilige wachtwoorden te genereren.

Dit zijn enkele best practices om uzelf in de toekomst te beschermen tegen schadelijke aanvallen: