Meervoudige verificatie met Grid

Meervoudige verificatie met Grid is een optie voor diegenen die geen mobiele apparaten willen gebruiken. Met de meervoudige verificatie via Grid drukt u eerst een overzicht af en gebruikt u dit vervolgens om specifieke overeenkomende waarden op te zoeken. Wanneer LastPass u daarom vraagt, geeft u een waarde uit uw Grid-overzicht op om u aan te melden en uw account te openen.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

LastPass-beheerders wordt geadviseerd de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie te voltooien in de Admin Console.

Onderwerpen in dit artikel:

Instellen en configureren

Meervoudige verificatie met Grid gebruiken

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Verificatie uitschakelen na verlies van uw Grid-overzicht

Instellen en configureren

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  5. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Grid.
  6. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  7. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot Grid wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als meervoudige verificatie met Grid wordt gebruikt.
    • Opmerking: Als deze optie is geselecteerd en u geen verbinding met het internet heeft en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Lees meer over offline toegang.

8. Voor de optie "Toegang met incompatibele mobiele apparaten toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u wilt dat uw mobiele apparaat meervoudige verificatie overslaat.
    • Select Niet toestaan als u wilt voorkomen dat uw mobiele apparaat meervoudige verificatie overslaat.
  9. In het gedeelte "Grid" heeft u de volgende mogelijkheden:
    • Weergeven en afdrukken – Klik op deze optie om uw Grid-overzicht weer te geven (een reeks cijfers en letters voor gebruik als eenmalige wachtwoorden). U kunt het overzicht opslaan en/of afdrukken.
    • Als CSV-bestand downloaden – Klik op deze optie om uw Grid-overzicht automatisch te downloaden als .CSV-bestand. Hierna kunt u dit bestand opslaan en/of afdrukken.
    • Reset – Klik op deze optie als u uw spreadsheet wilt resetten zodat er een nieuw overzicht kan worden aangemaakt.
  10. De koppeling in het gedeelte "Meer informatie" verwijst naar dit artikel.
  11. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  12. Klik op OK om te verifiëren dat uw accountinstellingen correct zijn bijgewerkt.

Meervoudige verificatie met Grid gebruiken

1. Meld u aan bij LastPass in uw browser.
  2. Open uw Grid-overzicht.

1. Wanneer u daarom wordt gevraagd, voert u de gevraagde waarden in door de letter en het cijfer op te zoeken in uw Grid-overzicht. Als we het Grid-overzicht hierboven als voorbeeld nemen, zou u de volgende waarden moeten invoeren.
    • Z7 = w
    • N3 = x
    • T5 = k
    • P4 = k

1. U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Vertrouw deze computer 30 dagen" inschakelen, een computernaam opgeven en vervolgens op Verifiëren klikken. Lees meer over het beheren van vertrouwde apparaten.
  2. Nadat alle vier waarden correct zijn ingevoerd, wordt u automatisch aangemeld bij uw LastPass-account.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Verificatie uitschakelen na verlies van uw Grid-overzicht

Als u uw Grid-overzicht niet kunt vinden of het idee heeft dat de veiligheid ervan in gevaar is, kunt u in het venster voor meervoudige verificatie klikken op Ik ben mijn Grid-overzicht verloren. Nadat u bent omgeleid kunt u uw e-mailadres voor LastPass invoeren en op E-mail verzenden klikken. U ontvangt dan een e-mail met instructies over het uitschakelen van meervoudige verificatie. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen. Als u Enterprise-gebruiker bent, zijn er voor uw account mogelijk beleidsregels van kracht waardoor u meervoudige verificatie niet via e-mail kunt uitschakelen. Als dat het geval is, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder zodat deze de optie voor u kan uitschakelen.

Meervoudige verificatie uitschakelen