Aan de slag met de LastPass-browserextensie

Voor de meest naadloze ervaring wordt u geadviseerd de LastPass-browserextensie te downloaden en te gebruiken. Deze kunt u gebruiken voor al uw behoeften op het gebied van wachtwoordbeheer zonder dat u de website die u bezoekt, hoeft te verlaten.

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Deze extensie biedt de volgende mogelijkheden:

• Automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden invullen
  • Nieuwe wachtwoorden opslaan
  • Wijzigingen in bestaande wachtwoorden bijwerken
  • Ter plekke veilige wachtwoorden aanmaken
  • Formulier-items toevoegen en gebruiken (notities, adressen, betaalkaarten, bankrekeningen enzovoort)
  • Direct uw kluis openen
  • Instellingen en voorkeursinstellingen aanpassen

Stap 1: Uw LastPass-account maken

Maak uw LastPass-account als u dat nog niet gedaan heeft, zodat u de beschikking heeft over een gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

Stap 2: De LastPass-browserextensie downloaden

Zodra uw account is aangemaakt, kunt u de browserextensie downloaden op basis van uw eigen voorkeur:

• Klik op Eenvoudig installeren om direct de extensie te downloaden voor de browser die u op dat moment gebruikt, OF
  • Klik op Downloaden naast de gewenste browser, OF
  • Klik op Downloaden naast het universele installatieprogramma van LastPass (Windows, Mac of Linux) om de extensie voor meerdere ondersteunde browsers te installeren. Dit installatieprogramma bevat ook een aanbevolen binaire component, waarmee verschillende belangrijke voorzieningen van LastPass mogelijk worden, zoals hier beschreven

Opmerking: Ga voor meer informatie naar Systeemvereisten voor gebruikers.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd, wordt u nadrukkelijk geadviseerd zich ten minste één keer bij de extensie aan te melden om uw LastPass-kluis te openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hierdoor kunt u enkele herstelopties gebruiken (sms-herstel of terugkeren naar een oud wachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of opnieuw moet instellen.
  • Hierdoor wordt er een momentopname van uw kluisgegevens gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
  • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat u gedeelde mappen kunt maken en delen (indien van toepassing).

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Pictogram Kleur Status Aanmeldingsstatus
Grijs of zwart Inactief Niet aangemeld
Geel Er is een fout opgetreden – klik op het pictogram om de foutmelding te bekijken Niet aangemeld
Rood Actief Aangemeld

Stap 4: Uw voorkeursinstellingen voor de browserextensie opgeven

Beheer de voorkeursinstellingen voor uw LastPass-browserextensie om uw LastPass-account volgens uw eigen voorkeur in te stellen.

Stap 5: Uw accountinstellingen beheren

Beheer uw accountinstellingen om de verschillende instellingen voor beveiliging en configuratie aan uw eigen wensen aan te passen.

Stap 6: De browserextensie gebruiken

Nu uw LastPass-account is ingesteld, kunt u het menu van de LastPass-browserextensie gaan gebruiken om gemakkelijk items in uw kluis te zoeken en te gebruiken, uw gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites te bekijken en te kopiëren, uw items te beheren (adressen, betaalkaarten, enzovoort) te beheren, en nog veel meer. Lees hoe u de LastPass-browserextensie gebruikt.

Gerelateerd

Voorkeursinstellingen voor de browserextensie beheren

Veilige wachtwoorden aanmaken

Uw kluis beheren