Aan de slag als LastPass Teams-gebruiker

Welkom bij LastPass Teams! Uw beheerder heeft u toegevoegd als gebruiker van de LastPass Teams-account van uw organisatie. Laten we eerst kijken wat LastPass is en waarom u het moet gebruiken.

Onderwerpen in dit artikel:

Wat is LastPass?

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

Stap 1: Stel uw hoofdwachtwoord in

Stap 2: Download en installeer LastPass

Stap 3: Leer hoe LastPass werkt

Extra bronnen

Wat is LastPass?

LastPass is een betrouwbare wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig opslaat op één centrale locatie, uw kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

Een wachtwoordbeheerder kan echter nog veel meer voor u doen:

• Nieuwe wachtwoorden voor u aanmaken
  • Weergeven hoe sterk uw wachtwoordbeveiliging zijn
  • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
  • Wachtwoorden delen met anderen
  • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass wil u als wachtwoordbeheerder helpen met uw dagelijkse online werk, en tegelijkertijd de beveiliging van uw organisatie.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
  • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
  • Het is veiliger – U kunt lange wachtwoorden gebruiken die moeilijk te onthouden zijn

Teams-kluis op smartphone en laptop

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Stel uw hoofdwachtwoord in

Als u een bericht heeft ontvangen dat u bent toegevoegd als LastPass-gebruiker, moet u uw eigen hoofdwachtwoord maken. Het is belangrijk dat dit wachtwoord sterk is en dat u het nergens anders gebruikt. Dit wachtwoord moet in geen geval worden gebruikt voor een andere website of toepassing. Het is uitsluitend bedoeld voor aanmelding bij uw LastPass-account. Meer info.

We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:

• Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik geen persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: !kHeb2Fietsp0mpen

Hoofdwachtwoord aanmaken

Stap 2: Download en installeer LastPass

Nu u uw hoofdwachtwoord heeft gemaakt, heeft u toegang tot uw account. Download en installeer LastPass om uw account te gebruiken. U kunt ook de LastPass-app voor iOS of Android downloaden voor gebruik onderweg. Nadat u bent aangemeld op uw computer of mobiele apparaat, kunt u uw LastPass-kluis openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Stap 3: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een gebruiksvriendelijke en uitgebreide trainingsportal opgezet om de belangrijkste functies van LastPass uit te leggen. U kunt de trainingen in uw eigen tempo doorwerken, maar normaal gesproken duurt het ongeveer 20 minuten om ze allemaal te doen.

Extra bronnen

Hieronder vindt u ook enkele artikelen die u helpen om de verschillende functies en tools in uw LastPass Teams-account te leren gebruiken.