Veilige wachtwoorden aanmaken

Willekeurig gegenereerde wachtwoorden zijn het veiligst, en u kunt LastPass gebruiken om die zowel op te slaan als aan te maken. Als best practice op het gebied van beveiliging wordt u geadviseerd wachtwoorden aan te maken voor uw websites en veilige notities.

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de nieuwe LastPass-interface.

Bekijk de video

Ga als volgt te werk om veilige wachtwoorden aan te maken:

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Veilig wachtwoord aanmaken. U kunt dit venster ook openen via Mijn kluis openen > Meer optiesGeavanceerdVeilig wachtwoord aanmaken.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste wachtwoordlengte op te geven (of voer een waarde in in het tekstveld) – maximaal 100 tekens.
  4. U kunt optioneel op Geavanceerde opties klikken om de volgende aanvullende wijzigingen in uw beveiligingsinstellingen op te geven:
    • Alle karaktertypen toestaan
    • Uitspreekbaar maken
    • Hoofdletters, kleine letters, cijfers of speciale tekens vereisen
    • Een minimumaantal numerieke tekens instellen
    • Tekens die op elkaar lijken vermijden
  5. Daarnaast heeft u de volgende mogelijkheden:
    1. Als u het wachtwoord in een ander venster wilt gebruiken, klikt u op Kopieer wachtwoord.
    2. Als u een ander wachtwoord wilt aanmaken, klikt u op het pictogram Vernieuwen .
    3. Als u het wachtwoord op uw huidige website wilt gebruiken, klikt u op Gebruik wachtwoord.