Veilige wachtwoorden aanmaken

Willekeurig gegenereerde wachtwoorden zijn het veiligst, en u kunt LastPass gebruiken om die zowel op te slaan als aan te maken. Als best practice op het gebied van beveiliging wordt u geadviseerd zo vaak mogelijk wachtwoorden te genereren. U kunt ook de voorziening Automatisch wijzigen gebruiken (alleen weergegeven voor ondersteunde websites) om uw opgeslagen wachtwoorden met één klik bij te werken.

Ziet u iets anders? Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Bekijk de video

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als dit voor uw account is ingeschakeld).

4. Ga naar een website waarvoor u een nieuw veilig wachtwoord wilt genereren. Als u het wachtwoord voor een site wilt vervangen door een wachtwoord dat door LastPass is gegenereerd, meldt u zich bij de gewenste site aan en opent u de aanmeldingsinstellingen voor uw account.
  5. U kunt op een van de volgende manieren een veilig wachtwoord genereren:
    • Met het veldpictogram – Klik op het pictogram Wachtwoord genereren in het wachtwoordveld.
    • Met de browserextensie – Klik op het LastPass-pictogram LastPass en klik op Veilig wachtwoord genereren.
    • Vanuit de kluis – Klik op het LastPass-pictogram LastPass en selecteer Mijn kluis openen. Ga in het navigatiegedeelte links naar Meer optiesGeavanceerdVeilig wachtwoord genereren.
  6. U kunt eventueel de wachtwoordinstellingen aanpassen, zodat er een nieuw wachtwoord wordt gemaakt op basis van uw voorkeuren. Selecteer Opties weergeven (als u het veldpictogram gebruikt); anders kunt u kiezen uit deze opties:
    • Verschuif de markering naar de gewenste wachtwoordlengte (of voer een waarde in in het tekstveld) – het maximum is 100 tekens
    • Eenvoudig uit te spreken – Bevat geen cijfers of speciale tekens
    • Eenvoudig te lezen – Bevat geen onduidelijke tekens (denk aan I en l of O en 0)
    • Alle tekens – Bevat elk type teken
  7. Verder kunt u:
    • Kopiëren om het nieuwe wachtwoord naar het klembord te kopiëren
    • Nieuw aanmaken om een nieuw veilig wachtwoord aan te maken
    • Geschiedenis weergeven om eerder aangemaakte wachtwoorden te zien
  8. Nadat u uw keuzes heeft gemaakt, klikt u op Wachtwoord invullen (of op Wachtwoord kopiëren als u vanuit uw kluis werkt).
  9. Als u in het navigatiegedeelte rechtsboven hierom gevraagd wordt, klikt u op Toevoegen (om een nieuwe set aanmeldingsgegevens te maken) of op Bijwerken (om een bestaande set aanmeldingsgegevens bij te werken) voor uw nieuw gegenereerde veilige wachtwoord.
  10. Als het wachtwoord is toegevoegd, is het raadzaam u af te melden en weer aan te melden met het nieuw gegenereerde veilige wachtwoord.

Gerelateerd

Wachtwoorden voor websites veranderen

Automatisch aanmelden instellen

Het Sharing Center gebruiken

Hoe begin ik met de LastPass-browserextensie?

Hoe gebruik ik de LastPass-browserextensie?