Veilige wachtwoorden aanmaken

De meest veilige en willekeurige wachtwoorden aanmaken voor sites, door gebruik te maken van onze ingebouwde wachtwoordgenerator, waarna deze sites worden opgeslagen in uw LastPass-kluis. Als best practice op het gebied van beveiliging wordt u geadviseerd zo vaak mogelijk wachtwoorden te genereren.

Bekijk de video

Ga als volgt te werk om een veilig wachtwoord aan te maken:
  1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven. U bent nu aangemeld.

3. Ga naar een website waarvoor u een nieuw veilig wachtwoord wilt genereren. Als u het wachtwoord voor een site wilt vervangen door een wachtwoord dat door LastPass is gegenereerd, meldt u zich bij de gewenste site aan en opent u de aanmeldingsinstellingen voor uw account.
  4. U kunt op een van de volgende manieren een veilig wachtwoord genereren:
    Optie: Instructies:
    Met het veldpictogram Klik op het pictogram Wachtwoord genereren in het wachtwoordveld.
    Via de browserextensie
    1. Klik op het LastPass-pictogram LastPass.
    2. Klik op Veilig wachtwoord genereren.
    Vanuit uw kluis
    1. Klik op het LastPass-pictogram LastPass en kies Mijn kluis openen.
    2. Ga naar Geavanceerde opties > Veilig wachtwoord genereren.
  5. U kunt eventueel de wachtwoordinstellingen aanpassen, zodat er een nieuw wachtwoord wordt gemaakt op basis van uw voorkeuren. Selecteer Opties weergeven (als u het veldpictogram gebruikt); anders kunt u kiezen uit deze opties:
    • Verschuif de markering naar de gewenste wachtwoordlengte (of voer een waarde in in het tekstveld) – het maximum is 100 tekens
    • Eenvoudig uit te spreken – Bevat geen cijfers of speciale tekens
    • Eenvoudig te lezen – Bevat geen onduidelijke tekens (denk aan I en l of O en 0)
    • Alle tekens – Bevat elk type teken
  6. Verder kunt u:

• Kopiëren om het nieuwe wachtwoord naar het klembord te kopiëren
    • Nieuw aanmaken om een nieuw veilig wachtwoord aan te maken
    • Geschiedenis weergeven om eerder aangemaakte wachtwoorden te zien

7. Nadat u uw keuzes heeft gemaakt, klikt u op Wachtwoord invullen (of op Wachtwoord kopiëren als u vanuit uw kluis werkt).
  8. Als u in het navigatiegedeelte rechtsboven hierom gevraagd wordt, klikt u op Toevoegen (om een nieuwe set aanmeldingsgegevens te maken) of op Bijwerken (om een bestaande set aanmeldingsgegevens bij te werken) voor uw nieuw gegenereerde veilige wachtwoord.
  9. Als het wachtwoord is toegevoegd, is het raadzaam u af te melden en weer aan te melden met het nieuw gegenereerde veilige wachtwoord.