Hoe wijzig ik mijn algemene voorkeuren in Accountinstellingen?

U kunt uw voorkeuren beheren in de accountinstellingen van uw LastPass-account.

Aanmeldingsgegevens

E-mailadres voor account

Hier kunt u het e-mailadres dat wordt gebruikt voor aanmelding bij uw LastPass-account bekijken of wijzigen.

Als u het e-mailadres wilt wijzigen, vervangt u het oude adres door het nieuwe en klikt u op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan. Gebruik Test-e-mail verzenden om uw e-mailadres te valideren.

Hoofdwachtwoord
Geheugensteun voor wachtwoord
Klik op Weergeven om uw geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord te bekijken. Waarom zie ik deze optie niet?

Accountinformatie

Type
Geeft uw accounttype weer (Free, Families, Teams, LastPass Business), inclusief de mogelijkheden om te upgraden, indien van toepassing.
Koppelingen
Handige koppelingen voor uw account.
Mijn account
Klik om uw accountgegevens te openen, bijvoorbeeld wanneer uw Premium-abonnement verloopt.
Betalingsgeschiedenis
Klik om alle betalingen te bekijken die u aan LastPass heeft gedaan.
E-mailabonnementen
Klik om de typen e-mailmeldingen te beheren die u van LastPass wilt ontvangen. Meer informatie.
Taal
U kunt de standaardtaal wijzigen in een van de andere ondersteunde talen (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees of Spaans). Zodra u de gewenste taal heeft geselecteerd, klikt u op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan. U moet zich afmelden en weer aanmelden bij uw kluis om LastPass in de nieuw gekozen taal weer te geven. Als u de taalselectie wijzigt vanuit uw online kluis, is dit alleen van toepassing op de weergave en het gebruik van de online kluis. De taalinstellingen voor uw browserextensies moeten gewijzigd worden met het LastPass-pictogram VoorkeurenGeavanceerd.
Tijdzone
Geeft uw tijdzone weer vanuit de vervolgkeuzelijst (ten opzichte van GMT).

Sms-accountherstel

LastPass heeft een optionele functie voor accountherstel via een verificatiecode die u per sms ontvangt. Ontdek hoe u sms-accountherstel configureert en gebruikt om een vergeten hoofdwachtwoord opnieuw in te stellen.

Telefoonnummer voor herstel
Voer het telefoonnummer in dat u wilt instellen voor het SMS-accountherstelproces, mocht u ooit uw hoofdwachtwoord vergeten.

Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onderaan het pop-upvenster voor de volgende opties:

Meldingen

Wachtwoordmeldingen
Als deze optie is ingeschakeld, geeft LastPass u een melding wanneer u zich aanmeldt bij een website waarvoor u een zwak of dubbel wachtwoord heeft. Als u deze meldingen wilt verwijderen, klikt u op Wachtwoordmeldingen uitschakelen. Meer informatie.
Nogmaals om hoofdwachtwoord vragen
Kies welke handelingen door uw hoofdwachtwoord worden beschermd. Meer informatie.

Beveiliging

Beveiligingse-mail
Als extra beveiligingslaag wilt u mogelijk een ander e-mailadres toevoegen dan het adres dat u doorgaans gebruikt, om belangrijke e-mails van LastPass over beveiliging te kunnen ontvangen die om actie vragen. Dit e-mailadres wordt dan gebruikt voor het ontvangen van e-mails over uitschakeling van meervoudige verificatie voor LastPass, wachtwoordherinneringen, accountherstel, verificatie van verwijdering van de geschiedenis, ongedaan maken van wijziging van het hoofdwachtwoord en meldingen over niet toegestane IP-adressen (deze worden ook naar uw primaire e-mailadres gestuurd). Meer informatie.
Landbeperking
Hiermee kunt u aanmeldingen beperken tot IP-adressen vanuit landen die u selecteert. Meer informatie.
Tor-netwerken
Hiermee blokkeert u aanmeldingen vanaf Tor-netwerken (virtueel tunnelnetwerk). Meer informatie.
Hoofdwachtwoord terugdraaien
Deze optie is standaard ingeschakeld. Hiermee kunt u wijzigingen in het hoofdwachtwoord ongedaan maken als u onverhoopt uw hoofdwachtwoord vergeet. Verwijder het vinkje in dit selectievakje om de optie uit te schakelen. Meer informatie.
E-mailverificatie uitschakelen
Hiermee kunt u e-mailverificatie voor onbekende apparaten en locaties overslaan.
Vervaltermijn overslaan voor vertrouwde klanten.
Sla de vervaltermijn van 30 dagen over voor vertrouwde klanten.
Andere apparaten automatisch afmelden
Als deze optie is ingeschakeld, kunt u zich maar bij één sessie van LastPass tegelijk aanmelden. Als u zich aanmeldt bij één apparaat, wordt u automatisch afgemeld bij alle andere apparaten.
Wachtwoorditeraties
Hiermee bepaalt u hoe vaak uw aanmeldingsgegevens worden gehasht met PBKDF2 voordat ze naar de servers van LastPass worden verzonden. Meer informatie.
Automatische afmelding website
Hiermee regelt u hoe lang uw sessie op de server actief blijft, zodat u zich automatisch kunt afmelden bij gebruik van de LastPass-browserextensie. Hierbij wordt aangenomen dat uw sessie niet wordt beëindigd door methoden als expliciet afmelden of het sluiten van de browser als "Automatisch afmelden als alle browsers worden gesloten" is ingeschakeld in de voorkeuren van uw extensie.
Automatische afmelding bookmarklet
Deze optie is vergelijkbaar met de optie "Automatische afmelding website". Hiermee wordt aangegeven hoe lang uw sessie op de server actief blijft, met dien verstande dat deze optie alleen van toepassing is op de Bookmarklets-functie.

Privacy

Geschiedenis bijhouden
Houd een geschiedenis bij van aanmeldingsgegevens voor websites en automatisch ingevulde formulieren. Als deze functie is uitgeschakeld, zullen Geschiedenis en Recente sites leeg zijn in de kluis en de LastPass-browserextensie.
Help ons LastPass te verbeteren
Stuur anonieme informatie over foutmeldingen om ons te helpen LastPass te verbeteren. Er worden anonieme gegevens verzameld, maar deze worden niet gedeeld met derden. Raadpleeg voor meer informatie de volgende bronnen:

Tools

Sessies verwijderen
Een aantal of alle sessies verwijderen op apparaten waarop u op dat moment bent aangemeld bij uw LastPass-kluis. Meer informatie.
Dubbele vermeldingen verwijderen
Detecteer en verwijder dubbele vermeldingen in uw LastPass-kluis.