Fortinet VPN-configuratie voor het LastPass Universal Proxy RADIUS-protocol

• Een RADIUS-serverprofiel vastleggen:
    1. Meld u aan bij het Fortinet FortiGate SSL VPN-beheerdersportaal.
    2. Ga in het navigatiegedeelte links naar User & Device > RADIUS Servers.
    3. Klik op Create New.

De pagina Edit RADIUS Server verschijnt.

4. Voer de volgende informatie in:

Name
      Voer een naam in voor uw RADIUS-server.
      Authentication method
      Selecteer Specify.
      Selecteer PAP.
      Opmerking: Alleen Password Authentication Protocol (PAP) wordt ondersteund door de service.
      NAS-IP
      Voer het IP-adres van uw Network Access Server in. Deze stap is optioneel.

5. Voer onder Primary Server de volgende informatie in:

IP/Name
      Voer het IP-adres van LastPass Universal Proxy in.
      Secret
      Voer het wachtwoord in dat is ingesteld op uw RADIUS-server.

6. Klik op OK.
    7. Stel de Remote Authentication Timeout in. Voer de volgende commando's uit vanuit de command line. U kunt deze instructies voor de command line gebruiken:

hostname # config system global
      hostname # set remoteauthtimeout 60
      hostname # end

Een gebruiker en gebruikersgroep maken:

8. Selecteer in het navigatiegedeelte links User & Device > User Definition.

9. Stel op de pagina Users/Groups Creation Wizard het volgende In:
      1. Selecteer voor het User Type Remote RADIUS User.
      2. Klik op Next.
      3. Stel voor de RADIUS Server het volgende in:

Username
        Voer een gebruikersnaam voor uw gebruiker in.
        RADIUS Server
        Selecteer in de vervolgkeuzelijst de RADIUS-server die in eerdere stappen is geconfigureerd.

4. Klik op Next.
      5. Voer voor de Contact Info het E-mailadres in.
      6. Selecteer onder Extra Info de optie Enabled in het veld User Account Status.
      7. Klik op Submit om de configuratie te voltooien.
    10. Ga in het navigatiegedeelte links naar User & Device > User Groups, om een gebruikersgroep te maken en het eerder aangemaakte serverprofiel toe te voegen.
De Fortinet FortiGate SSL VPN is geconfigureerd.