Federatief aanmelden (AD FS) voor LastPass Enterprise-gebruikers

Nadat een LastPass Enterprise-beheerder Federation Services heeft ingesteld voor een organisatie, krijgen nieuwe gebruikers een ingerichte LastPass-account waarmee ze met hun bestaande Active Directory-referenties kunnen aanmelden bij LastPass. Geen afzonderlijk hoofdwachtwoord vereist!

In de stappen hieronder ziet u een overzicht van de volledige gebruikerservaring, gezien vanuit de nieuw ingerichte gebruiker.

Stap 1: U ontvangt een welkomstmail

Nadat uw nieuwe LastPass-account is gemaakt, ontvangt u een welkomstmail met daarin uw LastPass-gebruikersnaam (e-mailadres) en activeringsinstructies voor het aanmelden bij LastPass met uw bestaande Active Directory-referenties (gedetailleerde stappen per platform vindt u hieronder).

Stap 2: LastPass downloaden en installeren

Vervolgens moet u LastPass downloaden en installeren. Als u in een vergrendelde omgeving werkt met beperkte bevoegdheden voor het downloaden en installeren van toepassingen, kunt u uw beheerder vragen LastPass voor u te installeren.

Opmerking: Aanmelding via de LastPass-website op https://lastpass.com/?ac=1&lpnorefresh=1 wordt niet ondersteund voor federatieve gebruikers. U moet zich aanmelden met een LastPass-onderdeel (browserextensie, desktop-app of app voor mobiel gebruik).

Stap 3:  Aanmelden bij LastPass

Nadat LastPass geïnstalleerd is, moet u zich bij LastPass aanmelden met uw Active Directory-referenties. Nadat de verificatie heeft plaatsgevonden, heeft u ononderbroken toegang tot uw LastPass-kluis.

Opmerking: De duur van een geverifieerde aanmeldingssessie is afhankelijk van de beleidsregels van uw organisatie.

De instructies voor aanmelding variëren afhankelijk van het platform dat u voor de aanmelding bij LastPass gebruikt. Deze zijn als volgt:

De browserextensie gebruiken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Vul uw e-mailadres voor Active Directory in.
  3. Nadat uw e-mailadres is ingevuld, gaat u naar het wachtwoordveld. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarmee u naar de URL van de identiteitsprovider van uw organisatie gaat.
  4. Vul DOMEIN\gebruikersnaam (bijv. LASTPASS\testgebruiker) en wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  5. Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven en u kunt daarop klikken om LastPass te gaan gebruiken.

De LastPass-app voor de Mac gebruiken

1. Open de LastPass-app op uw Mac.
  2. Vul uw e-mailadres voor Active Directory in.
  3. Ga naar het wachtwoordveld. Er wordt een nieuw verificatievenster geopend met daarin de aanmeldingsvelden van de identiteitsprovider van uw organisatie.
  4. Vul DOMEIN\gebruikersnaam (bijv. LASTPASS\testgebruiker) en wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  5. Ga terug naar de desktop-app. U bent automatisch aangemeld bij uw LastPass-kluis. Lees meer over het gebruik van de LastPass-app voor de Mac.

De iOS-app gebruiken

1. Tik om de LastPass-app voor iOS te openen.
  2. Vul uw e-mailadres voor Active Directory in maar vul nog niet uw wachtwoord in.
  3. Tik op Aanmelden om verder te gaan met het aanmeldingsproces.
  4. Ga naar het wachtwoordveld. Er wordt een nieuw verificatiescherm geopend met daarin de aanmeldingsvelden van de identiteitsprovider van uw organisatie.
  5. Vul DOMEIN\gebruikersnaam (bijv. LASTPASS\testgebruiker) en wachtwoord in en tik op Aanmelden.
  6. Ga terug naar de app voor mobiel gebruik. U bent automatisch aangemeld bij uw LastPass-kluis. Lees meer over het gebruik van LastPass voor iOS.

De Android-app gebruiken

1. Tik om de LastPass-app voor Android te openen.
  2. Vul uw e-mailadres voor Active Directory in maar vul nog niet uw wachtwoord in.
  3. Tik op Aanmelden om verder te gaan met het aanmeldingsproces.
  4. Ga naar het wachtwoordveld. Er wordt een nieuw verificatievenster geopend met daarin de aanmeldingsvelden van de identiteitsprovider van uw organisatie.
  5. Vul DOMEIN\gebruikersnaam (bijv. LASTPASS\testgebruiker) en wachtwoord in en tik op Aanmelden.
  6. Ga terug naar de app voor mobiel gebruik. U bent automatisch aangemeld bij uw LastPass-kluis. Lees meer over het gebruik van LastPass voor Android.

Stap 4: LastPass gaan gebruiken!

Nadat u bent aangemeld, kunt u beginnen met het toevoegen van websites, veilige notities en formulierfuncties aan uw LastPass-kluis.

Info over het resetten van een hoofdwachtwoord

Het is voor u als federatieve gebruiker niet mogelijk uw hoofdwachtwoord te resetten in de accountinstellingen van LastPass – dit moet door uw LastPass-beheerder of binnen de Active Directory-omgeving gebeuren. Als uw hoofdwachtwoord ooit door uw beheerder wordt gereset, wordt uw account omgezet naar een niet-federatieve gebruikersaccount. Lees hoe u weer een federatieve gebruiker wordt zonder het risico van gegevensverlies.

Gerelateerd

Problemen met Active Directory Federation Services (AD FS) oplossen

LastPass downloaden en installeren

Federation Services (AD FS) voor LastPass Enterprise instellen

Hoe controleer ik of mijn aangepaste kenmerk in mijn Active Directory wordt vermeld?

Hoe zet ik een bestaande LastPass Enterprise-gebruiker om tot een federatieve gebruiker (AD FS)?