Beheer van opties voor meervoudige verificatie door Enterprise-beheerders

Beheerders van LastPass Enterprise kunnen beperkingen instellen voor de opties voor meervoudige verificatie die voor gebruikers binnen de organisatie beschikbaar zijn. Voor aanvullende beveiligingsmaatregelen kunt u er ook voor kiezen diverse beleidsregels af te dwingen waaraan uw gebruikers zich moeten houden wanneer ze meervoudige verificatie gebruiken met hun LastPass-account.

Opties voor meervoudige verificatie beheren

Alle opties voor meervoudige verificatie worden standaard ingeschakeld voor LastPass-accounts. U kunt de gewenste verificatie-opties als volgt beheren:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesIngeschakelde opties voor meervoudige verificatie in het navigatiegedeelte links.
  3. Schakel een of meerdere selectievakjes uit bij de opties voor meervoudige verificatie die u wilt uitschakelen, en laat de selectievakjes ingeschakeld voor de opties die u ingeschakeld wilt houden. Kies uit de volgende opties:
  4. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Info over meervoudige verificatie voor Active Directory Federation Services (AD FS)

De meervoudige verificatie die in LastPass is ingesteld, wordt niet ondersteund voor federatieve gebruikers. Hoewel u wordt geadviseerd uw account te beveiligen met meervoudige verificatie, moet dit worden ingeschakeld op het niveau van de identiteitsprovider (AD FS). Dat betekent dat deze verificatie moet worden uitgeschakeld in de LastPass Admin Console en de accountinstellingen van de eindgebruiker, aangezien dit tot gevolg heeft dat federatieve gebruikers hun kluis niet kunnen openen.

Meervoudige verificatie uitschakelen

Als er al opties voor meervoudige verificatie zijn ingeschakeld voor uw account – met beleidsregels die het gebruik van deze opties verplichten – en u meervoudige verificatie nu wilt uitschakelen, moet u de onderstaande stappen volgen om een naadloze ervaring voor de gebruikers te garanderen.

1. Ga in de Admin Console naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesIngeschakelde opties voor meervoudige verificatie in het navigatiegedeelte links.
  2. Schakel alle selectievakjes naast alle opties voor meervoudige verificatie uit.
  3. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.
  4. Als er beleidsregels worden afgedwongen waarvoor een optie voor meervoudige verificatie noodzakelijk is, moet u deze beleidsregels verwijderen.