Beheer van hoofdwachtwoorden door LastPass-beheerders

U kunt hoofdwachtwoorden van gebruikers bekijken en beheren vanuit de Admin Console. Voor extra beveiliging kunt u ook verschillende beleidsregels afdwingen waaraan de gebruikers zich moeten houden bij het beheer van hun hoofdwachtwoord.

Als u van mening bent dat een gebruiker per direct zijn hoofdwachtwoord moet wijzigen, wordt u geadviseerd eerst om een wachtwoordwijziging te vragen en pas daarna de actieve sessie te beëindigen. De gebruiker wordt daarmee afgemeld bij de bestaande sessie en is bij de volgende aanmelding verplicht het wachtwoord te wijzigen.

Info over hoofdwachtwoord wijzigen

Het wijzigingenlogboek bekijken

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Gebruik het menu in het navigatiegedeelte links om naar Geavanceerde opties te gaan > Business-opties > Hoofdwachtwoorden.

Hier ziet u een lijst met de gebruikers die als laatste hun hoofdwachtwoord hebben gewijzigd en wanneer de laatste wijziging heeft plaatsgevonden.

Verandering van hoofdwachtwoord vereist

Als u gebruikers moet dwingen hun wachtwoord bij de volgende aanmelding te wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Gebruik het menu in het navigatiegedeelte links om naar Geavanceerde opties te gaan > Business-opties > Hoofdwachtwoorden.
  3. Schakel het selectievakje in bij de kolom "Actie" voor een enkele gebruiker of schakel het eerste selectievakje bij "Actie" in om alle gebruikers in de lijst te selecteren.
  4. Klik op Wachtwoordwijziging verplichten.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

Uw geselecteerde gebruiker(s) moeten nu hun hoofdwachtwoord wijzigen bij hun volgende aanmelding.

Alle sessies beëindigen

Als u gebruikers moet dwingen om onmiddellijk uit te loggen uit hun bestaande LastPass Business-sessie, doet u het volgende:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Gebruik het menu in het navigatiegedeelte links om naar Geavanceerde opties te gaan > Business-opties > Hoofdwachtwoorden.
  3. Schakel het selectievakje in bij de kolom "Actie" voor een enkele gebruiker of schakel het eerste selectievakje bij "Actie" in om alle gebruikers in de lijst te selecteren.
  4. Klik op Alle sessies verwijderen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

Alle actieve sessies voor de gebruiker zijn beëindigd.