Beheer van hoofdwachtwoorden door Enterprise-beheerders

Het is voor u als beheerder belangrijk toegang te hebben tot een wijzigingenlogboek waarin staat vermeld wanneer de gebruikers voor het laatst hun hoofdwachtwoord hebben gewijzigd. Op basis van deze informatie kunt u waar nodig actie ondernemen om gebruikers te verplichten zich af te melden en het wachtwoord bij te werken. U kunt de hoofdwachtwoorden van gebruikers inzien en beheren in de Admin Console. Voor extra beveiliging kunt u ook verschillende beleidsregels afdwingen waaraan de gebruikers zich moeten houden bij het beheer van hun hoofdwachtwoord.

Als u van mening bent dat een gebruiker per direct zijn hoofdwachtwoord moet wijzigen, wordt u geadviseerd eerst om een wachtwoordwijziging te vragen en pas daarna de actieve sessie te beëindigen. De gebruiker wordt daarmee afgemeld bij de bestaande sessie en is bij de volgende aanmelding verplicht het wachtwoord te wijzigen.

Info over hoofdwachtwoord wijzigen

Onderwerpen in dit artikel:

Het wijzigingenlogboek bekijken

Beheer van Algemene gelijkwaardige domeinen door Enterprise-beheerders

Alle sessies verwijderen

Het wijzigingenlogboek bekijken

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga in het menu in het navigatiegedeelte links naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesHoofdwachtwoorden.
  3. Hier ziet u een lijst met de gebruikers die als laatste hun hoofdwachtwoord hebben gewijzigd en wanneer de laatste wijziging heeft plaatsgevonden.

Wachtwoordwijziging verplichten

Als u gebruikers moet dwingen hun wachtwoord bij de volgende aanmelding te wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga in het menu in het navigatiegedeelte links naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesHoofdwachtwoorden.
  3. Schakel het selectievakje in bij de kolom "Actie" voor een enkele gebruiker of schakel het eerste selectievakje bij "Actie" in om alle gebruikers in de lijst te selecteren.
  4. Klik op Wachtwoordwijziging verplichten.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

Alle sessies verwijderen

Als u gebruikers moet dwingen zich direct af te melden bij hun bestaande LastPass Enterprise-sessie, gaat u als volgt te werk:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga in het menu in het navigatiegedeelte links naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesHoofdwachtwoorden.
  3. Schakel het selectievakje in bij de kolom "Actie" voor een enkele gebruiker of schakel het eerste selectievakje bij "Actie" in om alle gebruikers in de lijst te selecteren.
  4. Klik op Alle sessies verwijderen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.