Beheer van Algemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's door Enterprise-beheerders

Beheerders van LastPass Enterprise kunnen Algemene Nooit-URL's en Algemene Uitsluitend-URL's toevoegen in de Admin Console om aan te geven wanneer LastPass de gebruikers al dan niet moet vragen actie te ondernemen. U kunt daarnaast een jokerteken (*) gebruiken voor zowel een subdomein als een subpad als u Algemene Nooit-URL's toevoegt.

Opmerking: Als u geen jokerteken (*) voor uw URL of domein gebruikt, past LastPass de logica van de "Nooit-URL" toe op de exacte tekenreeks die u heeft toegevoegd. Als een gebruiker bovendien probeert handmatig een site op te slaan voor een URL die of een domein dat als Algemene Nooit-URL is toegevoegd, krijgt hij of zijn de melding dat er een beleidsbeperking van kracht is die het opslaan blokkeert.

Als u geen beheerder bent maar deze instellingen als gebruiker vanuit uw kluis wilt beheren, raadpleegt u Nooit-URL's beheren. Onthoud dat Algemene Nooit-URL's alleen door beheerders van LastPass Enterprise kunnen worden toegevoegd en beheerd.

Algemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's

Algemene Nooit-URL's en apps beheren

Opmerking: Het gebruik van een jokerteken (*) wordt alleen ondersteund voor URL's en domeinen.

Als u een blacklist wilt maken met URL's en domeinen waarvoor u vragen van LastPass wilt uitschakelen, doet u het volgende:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesAlgemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's.
  3. Voer een of meer URL's en/of domeinen in, gescheiden door komma's of een teken voor nieuwe regel. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden:
    • URL's en domeinen – U voorkomt dat LastPass om een exacte URL of een exact domein vraagt:
      • https://sample.com,http://testing.com,https://example.com
      • sample.com, testing.com, example.com
    • URL's en domeinen met jokerteken(s) – U voorkomt dat LastPass vraagt naar variaties voor, na en/of voor én na een URL:
      • https://*.sample.com,http://testing.com*,https://*.example.com*
      • *sample.com, testing.com*, *example.com*
  4. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Algemene Alleen-URL's beheren

Opmerking: Het gebruik van Algemene Alleen-URL's wordt afgeraden, tenzij er in uw infrastructuur een specifieke behoefte bestaat om slechts enkele domeinen in te schakelen voor vragen van LastPass.

Als u een whitelist wilt maken voor een selecte groep domeinen waarvoor vragen van LastPass worden ingeschakeld, doet u het volgende:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde optiesEnterprise-optiesAlgemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's.
  3. Voer een of meer URL's en/of domeinen in in het gedeelte "Algemene Alleen-URL's".
  4. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.