Beheer van Algemene gelijkwaardige domeinen door LastPass-beheerders

LastPass Business-beheerders kunnen Global equivalente domeinen toevoegen voor hun account om gebruikers in staat te stellen één login te beheren voor verschillende domeinen die aan elkaar gerelateerd zijn.

Als u geen LastPass-beheerder bent en deze instellingen wilt beheren als een gebruiker van uw kluis, zie Gelijkwaardige domeinnamen beheren.

Algemene gelijkwaardige domeinen toevoegen

Om te onthouden:

• U kunt zowel domeinen als subdomeinen invoeren (bijv. logmein.com en services.logmein.com)
  • Alle subdomeinen en paden worden standaard automatisch als gelijkwaardig beschouwd (bijv. services.logmein.com, waarbij "services" het subdomein is)
  • Als u subdomeinen invoert, moet u specifieke syntaxis gebruiken. U moet "=" direct voor het subdomein invoeren. Gebruik vervolgens een spatie na het domein, dan een komma en tot slot weer spatie (bijv. =services.logmein.com , login.lastpass.com)
  • Topleveldomeinen (TLD's) worden niet geaccepteerd en worden als ongeldig beschouwd (bijv. *.com)

Een voorbeeld: als u dezelfde aanmeldingsgegevens heeft voor website 1: http://subdomain.example.com/path en website 2: http://sample.com, dan zou u het gelijkwaardige domein toevoegen als: example.com,sample.com, waarbij het subdomein en het pad van website 1 standaard al inbegrepen zijn.

Voorbeeld:

Google en YouTube zijn beide eigendom van hetzelfde bedrijf, dus een enkele invoer van de inloggegevens van een gebruiker kan voor beide websites werken. In plaats van dubbele vermeldingen voor dezelfde aanmeldingsgegevens op te slaan, kunt u de Google- en YouTube-domeinen toevoegen zodat LastPass de twee domeinen op dezelfde manier behandelt.

Voor een gelijkwaardig subdomeinen (oftewel u heeft dezelfde aanmeldingsgegevens voor website 1: https://subdomain.example.com en website 2: https://sample.com), als u meer granulair wilt zijn over welke invulopties verschijnen op specifieke URL's, dan zou u uw equivalent subdomein toevoegen als: =subdomain.example.com, sample.com in uw vermelding.

Nieuwe Algemene gelijkwaardige domeinen toevoegen

Om Global domains te markeren als domeinen met dezelfde login credentials in LastPass, doet u het volgende:

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Gelijkwaardige domeinnamen.
  4. Voeg in het gedeelte "Algemene gelijkwaardige domeinen" twee domeinen in, gescheiden door een komma.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
  7. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.

Als u een bericht ziet dat uw vermelding niet als gelijkwaardig wordt beschouwd, raadpleegt u Waarom herkent LastPass mijn gelijkwaardige domein niet als geldig domein?

Bestaande Algemene gelijkwaardige domeinen verwijderen

Als u ervoor kiest een set domeinen te verwijderen, klikt u in het gedeelte "Algemene gelijkwaardige domeinen" op het pictogram Vermelding verwijderen Verwijderen.

Nieuwe globaal equivalente subdomeinen toevoegen

Om subdomeinen te markeren als domeinen met dezelfde aanmeldingsgegevens in LastPass, is een specifieke syntaxis vereist. U moet "=" invoeren direct voor het subdomein, dan een spatie invoeren na het domein, dan een komma invoeren, en dan weer een spatie invoeren.

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Gelijkwaardige domeinnamen.
  4. Als u geen van uw gewenste subdomeinen in de lijst kunt vinden, klik dan op Add.
  5. Voer een lijst van subdomeinen in die u wenst te gebruiken met dezelfde login gegevens, gebruik makend van de hierboven beschreven syntax (voorbeeld: =services.logmein.com, login.lastpass.com).
  6. Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen.
  7. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
  8. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.

Als u een bericht ziet dat uw vermelding niet als gelijkwaardig wordt beschouwd, raadpleegt u Waarom herkent LastPass mijn gelijkwaardige domein niet als geldig domein?

Verwijder bestaande globaal gelijkwaardige subdomeinen

Als u een set subdomeinen wilt verwijderen, klik dan op het Verwijderen pictogram Verwijderen van de "Gelijkwaardige domeinen" sectie.