Meervoudige verificatie inschakelen (gebruikers)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen en vereist dat er een tweede stap wordt genomen voordat u toegang krijgt tot uw account. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, is uw account beter beschermd tegen keyloggers en andere dreigingen: zelfs als uw hoofdwachtwoord gecompromitteerd is geraakt, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie. U kunt eventueel meervoudige verificatie uitschakelen in uw accountinstellingen.

Bent u LastPass Teams-, Enterprise- of Identity-beheerder? Het wordt aanbevolen de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie uit te voeren in de Admin Console.

Een optie voor meervoudige verificatie inschakelen om LastPass te openen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie rechts van de gewenste optie voor meervoudige verificatie.

Optie meervoudige verificatie bewerken

5. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja.
  6. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot Google Authenticator wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als Google Authenticator wordt gebruikt.
      Opmerking:

Als deze optie is geselecteerd en u geen internetverbinding heeft en/of https://lastpass.com niet bereikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Meer informatie over offline toegang.

7. Afhankelijk van de verificator die u gebruikt, zullen de volgende stappen variëren. Zie voor de volgende stappen onze ondersteunde opties voor meervoudige verificatie hieronder.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelen

U kunt meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelen om uw LastPass-kluis te openen. Waar mogelijk wordt het aanbevolen om meerdere verificatieopties in te schakelen (ook op meerdere apparaten). Als u onverhoopt geen toegang meer heeft tot één apparaat, dan heeft u een back-up.

Nadat u de eerste optie voor meervoudige verificatie heeft ingeschakeld, kunt u dezelfde stappen als in het gedeelte hierboven herhalen om zoveel alternatieve opties voor meervoudige verificatie in te schakelen als nodig zijn.

Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie heeft ingeschakeld voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren uit de vervolgkeuzelijst onder in het venster Opties voor meervoudige verificatie. Op die manier krijgt u de vraag zich met de gewenste optie te verifiëren wanneer u zich aanmeldt bij LastPass.
Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Ondersteunde opties voor meervoudige verificatie