Meervoudige verificatie inschakelen (gebruikers)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen, en vereist een tweede stap voordat u toegang tot uw account kunt verkrijgen. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, beschermt u uw account tegen keyloggers en andere bedreigingen – zelfs als uw hoofdwachtwoord in gevaar is, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie.

U kunt eventueel meervoudige verificatie uitschakelen in uw accountinstellingen.

Bent u LastPass Teams- of Enterprise-beheerder? Het wordt aanbevolen de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie uit te voeren in de Admin Console.

Meervoudige verificatie inschakelen

Als LastPass-gebruiker kunt u als volgt meervoudige verificatie voor uw account inschakelen:

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  5. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie rechts van de gewenste optie voor meervoudige verificatie.

Optie meervoudige verificatie bewerken

1. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  2. Voor de optie "Offline toegang toestaan" gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een van de volgende keuzes te maken:
    • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
    • Selecteer Niet toestaan als u offline toegang wilt blokkeren; dit houdt in dat meervoudige verificatie vereist is en er een internetverbinding moet zijn als LastPass wordt gebruikt.
    • Opmerking: Als deze optie is geselecteerd en u geen verbinding met het internet heeft en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, heeft u geen toegang tot uw kluis. Lees meer over offline toegang.

3. Afhankelijk van de verificator die u gebruikt, zullen de volgende stappen variëren. Zie voor de volgende stappen onze ondersteunde opties voor meervoudige verificatie hieronder.

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Ondersteunde opties voor meervoudige verificatie

We bieden een verscheidenheid aan leveranciers waaruit u kunt kiezen om meervoudige verificatie in te stellen.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

Maak uw keuze uit de volgende opties voor gedetailleerde instructies: