Meervoudige verificatie inschakelen (beheerders)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen, en vereist een tweede stap voordat u toegang tot uw account krijgt. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, beschermt u uw account tegen keyloggers en andere bedreigingen – zelfs als uw hoofdwachtwoord in gevaar is, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie.

Voor Lastpass Teams-, Enterprise- en Identity-accounts kunnen beheerders specifieke authenticatiemethoden vereisen voor meervoudige verificatie en beleidsregels inschakelen, die gebruikers dwingen om zich te verifiëren voordat ze toegang hebben tot hun LastPass-account. Voor sommige authenticatiemethoden zijn extra stappen nodig tijdens de configuratie.

Als u meervoudige verificatie wilt configureren als beheerder, meld u dan aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard. Volg vervolgens de onderstaande stappen.

Opmerking: Bent u geen LastPass-beheerder? Zie de stappen voor Meervoudige verificatie inschakelen als gebruiker.

Stap 1: Configureer de integratie van uw verificatiemethode (indien van toepassing; alleen LastPass Enterprise en LastPass Identity)

Voor de volgende verificatiemethoden is een actief account met de betreffende service vereist om de integratie met LastPass Enterprise of LastPass Identity te configureren:

Als u een van de bovenstaande verificatiemethoden gebruikt, moet u eerst de integratie voor uw verificatiemethode voltooien. Ga anders verder naar de volgende stap.

Stap 2: Selecteer uw opties voor meervoudige verificatie

Standaard zijn alle verificatiemethoden ingeschakeld in LastPass Teams-, Enterprise- en Identity-accounts. Indien gewenst kunt u specifieke verificatiemethoden selecteren die moeten worden gebruikt voor uw account. Alleen de opties die u selecteert worden beschikbaar voor uw gebruikers om in te stellen.

Opmerking:  LastPass Enterprise- en LastPass Identity-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (ADFS) moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Stap 3: Voeg beleidsregels en configuraties toe voor meervoudige verificatie

Indien gewenst kunt u verschillende beleidsregels voor uw organisatie toevoegen en configureren in LastPass Teams of Enterprise/Identity die betrekking hebben op meervoudige verificatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers te verplichten om hun identiteit te verifiëren voordat ze toegang hebben tot hun LastPass-account, u kunt beperkingen afdwingen voor de mogelijke verificatiemethoden en nog veel meer.

Let op: als u een specifieke verificatiemethode vereist, moet u controleren of deze methode ook is geactiveerd als optie voor meervoudige verificatie (Stap 2).

Opmerking:  LastPass Enterprise- en Identity-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (ADFS) moeten alle beleidsregels voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Stap 4: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen