Meervoudige verificatie inschakelen (beheerders)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen, en vereist een tweede stap voordat u toegang tot uw account kunt verkrijgen. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, beschermt u uw account tegen keyloggers en andere bedreigingen – zelfs als uw hoofdwachtwoord in gevaar is, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie.

Voor Teams-accounts en Enterprise-accounts kunnen beheerders specifieke authenticatiemethoden vereisen voor meervoudige verificatie en beleidsregels inschakelen, die gebruikers dwingen om zich te verifiëren voordat ze toegang hebben tot hun LastPass-account. Voor sommige authenticatiemethoden zijn extra stappen nodig tijdens de configuratie.

Als u meervoudige verificatie wilt configureren als beheerder, meld u dan aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard. Volg vervolgens de onderstaande stappen.

Opmerking: Bent u geen LastPass-beheerder? Zie de stappen voor meervoudige verificatie inschakelen als gebruiker.

Stap 1: Configureer de integratie van uw verificatiemethode integratie (indien van toepassing)

Voor de volgende verificatiemethoden is een actief account met de betreffende service vereist om de integratie met LastPass te configureren:

• Duo Security
  • RSA SecurID/RADIUS
  • Symantec VIP
  • SecureAuth

Als u een van de bovenstaande verificatiemethoden gebruikt, moet u eerst de integratie voor uw verificatiemethode voltooien. Ga anders verder naar de volgende stap.

Stap 2: Selecteer uw opties voor meervoudige verificatie

Standaard zijn alle verificatiemethoden ingeschakeld in Teams- en Enterprise-accounts. Indien gewenst kunt u specifieke verificatiemethoden selecteren die moeten worden gebruikt voor uw account. Alleen de opties die u selecteert worden beschikbaar voor uw gebruikers om in te stellen.

Opmerking:  LastPass Enterprise-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (ADFS) moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Stap 3: Voeg beleidsregels en configuraties toe voor meervoudige verificatie

Indien gewenst kunt u verschillende beleidsregels voor uw organisatie toevoegen en configureren in LastPass Teams of Enterprise die betrekking hebben op meervoudige verificatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers te verplichten om hun identiteit te verifiëren voordat ze toegang hebben tot hun account, u kunt beperkingen afdwingen voor de mogelijke verificatiemethoden en nog veel meer.

Let op: als u een specifieke verificatiemethode vereist, moet u controleren of deze methode ook is geactiveerd als optie voor meervoudige verificatie (Stap 2).

Opmerking:  LastPass Enterprise-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (ADFS) moeten alle beleidsregels voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Als u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunnen gebruikers meervoudige verificatie instellen en activeren voor hun account binnen LastPass Teams of Enterprise.