Meervoudige verificatie inschakelen (beheerders)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen, en vereist een tweede stap voordat u toegang tot uw account kunt verkrijgen. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, beschermt u uw account tegen keyloggers en andere bedreigingen – zelfs als uw hoofdwachtwoord in gevaar is, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie.

Voor LastPass Business-accounts kunnen beheerders specifieke authenticatiemethoden voor meervoudige verificatie vereisen en beleidsregels inschakelen, zodat gebruikers pas toegang tot hun LastPass-account krijgen nadat ze een verificatie hebben uitgevoerd. Voor sommige authenticatiemethoden zijn extra stappen nodig tijdens de configuratie.

Als u meervoudige verificatie wilt configureren als beheerder, meld u dan aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard. Volg vervolgens de onderstaande stappen.

Opmerking: Bent u geen LastPass-beheerder? Zie de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie als gebruiker.

Stap 1: Configureer de integratie van uw verificatiemethode (indien van toepassing; alleen LastPass Business)

Voor de volgende verificatiemethoden is een actief account bij de betreffende service vereist om de integratie met LastPass Business + add-on Advanced MFA te configureren:

Als u een van de bovenstaande verificatiemethoden gebruikt, moet u eerst de integratie voor uw verificatiemethode voltooien. Ga anders verder naar de volgende stap.

Stap 2: Selecteer uw opties voor meervoudige verificatie

Standaard zijn alle verificatiemethoden ingeschakeld in LastPass Teams- en LastPass Business-accounts. Indien gewenst kunt u specifieke verificatiemethoden selecteren die moeten worden gebruikt voor meervoudige verificatie van uw account. Alleen de opties die u selecteert worden beschikbaar voor uw gebruikers om in te stellen.

Let op. LastPass Business-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (AD FS) moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Stap 3: Voeg beleidsregels en configuraties toe voor meervoudige verificatie

Indien gewenst kunt u verschillende beleidsregels voor uw organisatie toevoegen en configureren in LastPass Teams of Business die betrekking hebben op meervoudige verificatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk gebruikers te verplichten hun identiteit te verifiëren voordat ze toegang krijgen tot hun LastPass-account, u kunt beperkingen afdwingen voor de mogelijke verificatiemethoden en nog veel meer.

Als u een specifieke verificatiemethode vereist, moet u controleren of deze methode ook is geactiveerd als optie voor meervoudige verificatie (stap 2).

Let op. LastPass Business-accounts die gebruikmaken van de Active Directory Federation Services (AD FS) moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de Admin Console – meer informatie.

Stap 4: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen

Nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunnen uw gebruikers meervoudige verificatie instellen en inschakelen voor hun LastPass Teams- of LastPass Business-account.