Training

Als gebruikers weten dat LastPass binnenkort beschikbaar komt, komt de volgende stap: help ze om te begrijpen hoe ze kunnen beginnen met hun nieuwe wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing. We bevelen een combinatie van de onderstaande bronnen aan. Natuurlijk kunt u ze ook opnemen in uw standaard IT-trainingen.

Stap 1: Stuur uw gebruikers een welkomstbericht met handige bronnen

Sjabloon voor welkomstmail (na de uitrol)
Gebruik ons sjabloon voor een welkomstmail om uw medewerkers te begeleiden bij de eerste stappen nadat LastPass is uitgerold.

Stap 2: Leg flyers neer met uitleg op de bureaus van medewerkers

Gids over de beveiliging van LastPass
Met behulp van deze gids kunt u het beveiligingsmodel van LastPass toelichten en uitleggen waarom ze de software kunnen vertrouwen.
Referentiehandleiding voor eindgebruikers (alleen Engels)
Een handout die u uit kunt delen tijdens trainingen of op de bureaus van uw medewerkers kunt neerleggen.

Stap 3: Maak gebruik van onze trainingen

Selfservice-trainingsportal voor LastPass-gebruikers (alleen Engels)
We bieden een portal met modulaire trainingen aan die gebruikers in hun eigen tempo kunnen doorwerken. Tijdens de trainingen leren medewerkers welke problemen LastPass kan oplossen en hoe ze aan de slag kunnen gaan met de LastPass Password Manager.

Stap 4: Laat uw gebruikers zien hoe LastPass werkt

Belangrijk:

Adviseer de gebruikers de LastPass-browserextensie te installeren en zich (minimaal één keer) aan te melden.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hierdoor kunnen uw gebruikers enkele herstelopties gebruiken (sms-herstel of terugkeren naar een oud wachtwoord) als ze ooit hun hoofdwachtwoord vergeten of opnieuw moeten instellen.
  • Hierdoor kunnen uw LastPass Enterprise-beheerders het hoofdwachtwoord van gebruikers resetten (als de beleidsregel is ingeschakeld) als deze ooit hun hoofdwachtwoord vergeten of opnieuw moeten instellen.
  • Hierdoor wordt er een momentopname van de kluisgegevens van de gebruikers gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
  • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat de gebruikers gedeelde mappen kunnen maken en delen.
Aan de slag als gebruiker van LastPass Enterprise of LastPass Identity
Een stapsgewijze instructie waarin wordt uitgelegd hoe u uw medewerkers kunt helpen aan de slag te gaan met LastPass Enterprise of LastPass Identity.
Presentatie voor training van LastPass-eindgebruikers (alleen Engels)
Een (Engelstalige) set slides die laat zien hoe gebruikers kunnen beginnen met LastPass.
Presentatie voor training van gevorderde LastPass-eindgebruikers
Een set slides die laat zien hoe gebruikers de geavanceerde functies en tools van LastPass kunnen gebruiken.
Script voor training van LastPass-eindgebruikers (alleen Engels)
Een informatief script met informatie over de belangrijkste functies en tools van LastPass.
Gratis live trainingen bijwonen (alleen Engels)
Wekelijkse live trainingssessies met ervaren klanttevredenheidsmanagers van LastPass, gevolgd door een Q&A waaraan u live kunt deelnemen.
Gratis masterclasstrainingen bekijken (alleen Engels)
Bekijk opnames van masterclasses voor beheerders van LastPass Enterprise, LastPass MFA en LastPass Identity.
Inleidende videotutorials (alleen Engels)
Deze korte tutorials introduceren de belangrijkste functies van LastPass en laten zien hoe ze werken.