Verificatie met Duo Security gebruiken

Duo Security is een veilige toepassing voor meervoudige verificatie die kan worden gebruikt als een extra beveiligingslaag voor uw LastPass-account.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

Om aan de slag te gaan, moeten LastPass-beheerders de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie voltooien in de Admin Console.

Instellen en configureren

Voor het gebruik van Duo Security is een Duo-account vereist. U kunt zich registreren voor een account op https://www.duosecurity.com/lastpass.

1. Installeer de Duo Mobile-app op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  5. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Duo Security.
  6. Volg de stappen in het gedeelte "Duo Security configureren" hier om het configuratieproces af te ronden.
  7. Als de configuratie voltooid is, moet u niet vergeten de vervolgkeuzelijst te gebruiken om de optie "Ingeschakeld" en vervolgensJa te kiezen en op Bijwerken te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Verificatie met Duo Security gebruiken om u aan te melden bij LastPass

U kunt zich aanmelden en uw LastPass-kluis openen vanaf een desktopcomputer of een mobiel apparaat.

Aanmelden vanaf een desktopcomputer en verifiëren

1. Open de verificatie-app op uw mobiele apparaat.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1, voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Wanneer u om meervoudige verificatie gevraagd wordt, wordt uw standaardoptie voor meervoudige verificatie gebruikt (als er sprake is van meerdere opties). U kunt eventueel op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken, en vervolgens de gewenste optie voor meervoudige verificatie uit de lijst selecteren.

Opmerking: Als uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte "Gebruik alternatieve verificatie-optie" niet weergegeven.

4. Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van de vraag hoe meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw (bijv. zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, stemgesprek, enzovoort).
  5. Schakel desgewenst de instelling voor de optie Vertrouw deze computer gedurende 30 dagen in en geef een computernaam op in het dialoogvenster voor de verificatie van LastPass. Anders klikt u op Authenticate (Verifiëren).

Meer informatie over het beheer van vertrouwde apparaten.

U bent nu aangemeld bij LastPass en geverifieerd met de optie voor meervoudige verificatie die voor uw account is geconfigureerd.

Aanmelden vanaf een mobiel apparaat en verifiëren

1. Open de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en selecteer of tik op Aanmelden.
  3. Wanneer u om meervoudige verificatie gevraagd wordt, wordt uw standaardoptie voor meervoudige verificatie gebruikt (als er sprake is van meerdere opties). U kunt eventueel de optie Gebruik alternatieve verificatie-optie aantikken of selecteren, en vervolgens de gewenste optie voor meervoudige verificatie uit de lijst selecteren.

Opmerking: Als uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte "Gebruik alternatieve verificatie-optie" niet weergegeven.

4. Volg de instructies voor verificatie. Deze variëren afhankelijk van de vraag hoe meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw (bijv. zescijferige toegangscode, sms-code, push-bericht, stemgesprek, enzovoort).
  5. U kunt desgewenst op Vertrouw dit apparaat inschakelen zodat u zich de komende 30 dagen niet hoeft te verifiëren. Anders kiest u Volgende om verder te gaan.

U bent nu aangemeld bij de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik en geverifieerd met de optie voor meervoudige verificatie die voor uw account is geconfigureerd.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie hebt ingeschakeld uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt u meervoudige verificatie uitschakelen via e-mail zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.

De Duo-beheerder voor uw account moet zich bovendien aanmelden bij Duo, naar Duo Admin Panel > Users > [uw account] > Phones gaan en uw telefoonnummer verwijderen. Meld u (nadat het telefoonnummer is verwijderd) aan uw bij LastPass-account en schakel Duo Security opnieuw in als uw optie voor meervoudige verificatie. U wordt gevraagd uw apparaat opnieuw in te schrijven.