Verificatie met Duo Security gebruiken

Duo Security is een veilige toepassing voor meervoudige verificatie die kan worden gebruikt als een extra beveiligingslaag voor uw LastPass-account.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

Om aan de slag te gaan, moeten LastPass-beheerders de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie voltooien in de Admin Console.

Instellen en configureren

Voor het gebruik van Duo Security is een Duo-account vereist. U kunt zich registreren voor een account op https://www.duosecurity.com/lastpass.

1. Installeer de Duo Mobile-app op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  5. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Duo Security.
  6. Volg de stappen in het gedeelte "Duo Security configureren" hier om het configuratieproces af te ronden.
  7. Als de configuratie voltooid is, moet u niet vergeten de vervolgkeuzelijst te gebruiken om de optie "Ingeschakeld" en vervolgensJa te kiezen en op Bijwerken te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Verificatie met Duo Security gebruiken

Nadat u Duo Security heeft ingeschakeld en geconfigureerd als uw optie voor meervoudige verificatie, kunt u uw configuratie testen door deze instructies te volgen.

U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Vertrouw deze computer 30 dagen" inschakelen, een computernaam opgeven en vervolgens op Verifiëren klikken. Lees meer over het beheren van vertrouwde apparaten.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt u meervoudige verificatie uitschakelen via e-mail zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.

De Duo-beheerder voor uw account moet zich bovendien aanmelden bij Duo, naar Duo Admin PanelUsers[uw account]Phones gaan en uw telefoonnummer verwijderen. Meld u (nadat het telefoonnummer is verwijderd) aan uw bij LastPass-account en schakel Duo Security opnieuw in als uw optie voor meervoudige verificatie. U wordt gevraagd uw apparaat opnieuw in te schrijven.

Gerelateerd

Meervoudige verificatie inschakelen (gebruikers)

Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit als gebruiker?

Waarom zijn mijn aanmeldingsgegevens al ingevuld voordat er om meervoudige verificatie wordt gevraagd?