Verificatie met Duo Security

Duo Security is een veilige toepassing voor meervoudige verificatie die kan worden gebruikt als een extra beveiligingslaag voor uw LastPass-account.

Opmerking: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

Om aan de slag te gaan, moeten LastPass-beheerders de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie voltooien in de Admin Console.

Onderwerpen in dit artikel:

Instellen en configureren

Verificatie met Duo Security gebruiken

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Instellen en configureren

Voor het gebruik van Duo Security is een Duo-account vereist. U kunt zich registreren voor een account op https://www.duosecurity.com/lastpass.

1. Installeer de Duo Mobile-app op uw iOS- of Android-apparaat.
  2. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  4. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  5. Klik op het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  6. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Duo Security.
  7. Volg de stappen in het gedeelte "Duo Security configureren" hier om het configuratieproces af te ronden.

Verificatie met Duo Security gebruiken

Nadat u Duo Security heeft ingeschakeld en geconfigureerd als uw optie voor meervoudige verificatie, kunt u uw configuratie testen door deze instructies te volgen.

U kunt eventueel het selectievakje bij de optie "Vertrouw deze computer 30 dagen" inschakelen, een computernaam opgeven en vervolgens op Verifiëren klikken. Lees meer over het beheren van vertrouwde apparaten.

Meerdere opties voor meervoudige verificatie gebruiken

Let op. Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie inschakelt voor uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Gewenste optie voor meervoudige verificatie selecteren

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt in het venster voor meervoudige verificatie klikken op Ik ben mijn apparaat verloren. Nadat u bent omgeleid kunt u uw e-mailadres voor LastPass invoeren en op E-mail verzenden klikken. U ontvangt dan een e-mail met instructies over het uitschakelen van meervoudige verificatie. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk een tweede beveiligings-e-mailadres ingeschakeld waarnaar de e-mail is verstuurd. Controleer ook uw antispaminstellingen. Als u Enterprise-gebruiker bent, zijn er voor uw account mogelijk beleidsregels van kracht waardoor u meervoudige verificatie niet via e-mail kunt uitschakelen. Als dat het geval is, neemt u contact op met uw LastPass-beheerder zodat deze de optie voor u kan uitschakelen.

Meervoudige verificatie uitschakelen

De Duo-beheerder voor uw account moet zich bovendien aanmelden bij Duo, naar Duo Admin PanelUsers[uw account]Phones gaan en uw telefoonnummer verwijderen. Meld u (nadat het telefoonnummer is verwijderd) aan uw bij LastPass-account en schakel Duo Security opnieuw in als uw optie voor meervoudige verificatie. U wordt gevraagd uw apparaat opnieuw in te schrijven.