LastPass downloaden en installeren

Als u dat nog niet gedaan heeft, maakt u uw nieuwe LastPass-account. Met deze account heeft u altijd en overal toegang tot uw gegevens wanneer u zich aanmeldt bij LastPass nadat uw opgeslagen gegevens veilig op onze servers zijn gesynchroniseerd.

Opmerking: Als LastPass Enterprise-beheerder raadpleegt u LastPass-software installeren met behulp van de Admin Console.

Onderwerpen in dit artikel:

LastPass downloaden

LastPass installeren voor toepassingen op Windows

De LastPass-app voor de Mac installeren

Installeren op niet-beheerde of vergrendelde computers

De binaire component installeren

De iOS-app installeren

De Android-app installeren

LastPass downloaden

U kunt beginnen met een bezoekje aan onze pagina met downloads. Daar vindt u al onze LastPass-installatieprogramma's voor Windows, Mac, Linux en mobiele platforms.

U kunt eventueel op Eenvoudig installeren klikken om direct het aanbevolen installatieprogramma te downloaden voor de webbrowser die u gebruikt, of het universele installatieprogramma van LastPass downloaden, met de aanbevolen binaire component voor uw browser.

Opmerking: Ga voor meer informatie naar Systeemvereisten voor gebruikers.

LastPass installeren voor toepassingen op Windows

Nadat u het aanbevolen installatieprogramma heeft gedownload, kunt u als volgt verder gaan met het installatieproces op Windows:

1. Selecteer de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst.
  2. Schakel de selectievakjes in voor de browsers waarvoor u de LastPass-knoppenbalk wilt inschakelen en klik vervolgens op LastPass installeren. U kunt eventueel op Geavanceerde opties klikken om de add-ons, installatieopties en privacy-instellingen voor de browser aan te passen.
  3. Als dat wordt gevraagd, kunt u op Importeren klikken om wachtwoorden te importeren die zich op uw computer bevinden. Anders klikt u op Nee, bedankt en kunt u ervoor kiezen op een later moment te importeren.
  4. Als de installatie is voltooid, verschijnt er een LastPass-pictogram in de knoppenbalk van de browser(s) die u geselecteerd heeft.

Voor meer informatie raadpleegt u LastPass voor toepassingen gebruiken.

LastPass voor toepassingen

De LastPass-app voor de Mac installeren

Nadat u het aanbevolen installatieprogramma heeft gedownload, kunt u als volgt verder gaan met het installatieproces op de Mac:

1. Schakel de selectievakjes in voor de browsers waarvoor u de LastPass-knoppenbalk wilt inschakelen en klik vervolgens op LastPass installeren.
  2. Als uw geselecteerde webbrowsers geopend zijn, klikt u op Alle browsers sluiten om door te gaan.
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de beheerder van de Mac in wanneer u daarom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.
  4. U kunt op Importeren klikken om wachtwoorden te importeren die zich op uw computer bevinden. Anders klikt u op Nee, bedankt en kunt u ervoor kiezen op een later moment te importeren.
  5. Als de installatie is voltooid, verschijnt er een LastPass-pictogram in de knoppenbalk van de browser(s) die u geselecteerd heeft. Voor de installatie van de extensie in Safari, wordt het LastPass-symbool naast de adresbalk weergegeven.

Voor meer informatie raadpleegt u De LastPass-app voor de Mac gebruiken.

LastPass-app voor de Mac

Installeren op niet-beheerde of vergrendelde computers

Mogelijk heeft u toegang tot uw LastPass-account nodig op een computer waarop de installatie van add-ons niet is toegestaan of waar u geen bestanden wilt achterlaten. In het kader van onze missie om u de meest uitgebreide toegang mogelijk te bieden, hebben we de volgende opties ontwikkeld:

• Toegang via de website – U kunt zich altijd aanmelden met uw LastPass-account via https://lastpass.com om uw ontsleutelde gegevens veilig te benaderen.
  • Opmerking: Bij toegang via de website worden sites niet automatisch opgeslagen en/of automatisch ingevuld.

• LastPass Pocket – Onze Pocket-toepassing is een desktopversie van uw kluis die u kunt kopiëren naar een USB-schijf en kunt gebruiken voor toegang tot uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • IE Anywhere – IE Anywhere, onderdeel van ons Premium-aanbod, is een draagbare browserextensie die u kunt kopiëren naar een USB-schijf. De extensie kan vervolgens dynamisch contact maken met Internet Explorer en andere browsers met een IE-engine op Windows-besturingssystemen zonder dat er een bestand achterblijft.

De binaire component installeren

De binaire component wordt meegeleverd met het universele installatieprogramma van LastPass voor Mac en Windows en wordt ondersteund door de desktopversies van Chrome, Firefox, Safari en Opera via de browserextensie. Nu downloaden | Meer informatie

De iOS-app installeren

U kunt de LastPass-app voor iOS direct downloaden uit de App Store. Zodra u de app heeft gevonden, tikt u op Download en Installeer. Nu downloaden | Meer informatie

De Android-app installeren

U kunt LastPass voor Android op uw mobiele apparaat installeren vanuit de Google Play Store. Nu downloadenMeer informatie

Als u geïnteresseerd bent, kunt u lid worden van ons LastPass Android Beta-team. U krijgt dan onze nieuwste releases en u bent de eerste die de nieuwste wijzigingen en fixes ziet. Bètaversie nu downloaden