LastPass downloaden en installeren

Met uw LastPass-account heeft u altijd en overal toegang tot uw gegevens wanneer u zich aanmeldt bij LastPass nadat uw opgeslagen gegevens veilig op onze servers zijn gesynchroniseerd.

Als LastPass Enterprise-beheerder raadpleegt u LastPass-software installeren met behulp van de Admin Console.

Ga voor meer informatie over de installatievereisten naar Systeemvereisten voor gebruikers.

De LastPass-browserextensie installeren

1. Ga naar de downloadpagina van LastPass.
  2. Klik op Downloaden voor de gewenste browserextensie of klik op Eenvoudig installeren als u de gewenste browser actief gebruikt.
  3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  4. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk om aan te geven dat u bent aangemeld bij LastPass.

De iOS-app installeren

Nu downloaden | Lees hoe u de LastPass-wachtwoordbeheerder voor iOS gebruikt

1. Zoek de app LastPass Password Manager voor iOS in de App Store.
  2. Tik op Download > Installeer.
    De app wordt geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.
Open de LastPass Password Manager-app en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

De Android-app installeren

Nu downloadenLees hoe u de LastPass-wachtwoordbeheerder voor Android gebruikt

Als u geïnteresseerd bent, kunt u lid worden van ons LastPass Android Beta-team. U krijgt dan onze nieuwste releases en u bent de eerste die de laatste wijzigingen en fixes ziet. Download nu onze bètaversie

1. Zoek de app LastPass Password Manager voor Android in de Google Play Store.
  2. Tik op Installeren.
  3. Controleer de vereiste machtigingen van de app en tik op Accepteren als u klaar bent.
    De app wordt geïnstalleerd op uw Android-apparaat.
Open de LastPass Password Manager-app en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

De LastPass-app voor de Mac installeren

1. Download en installeer de LastPass-app voor de Mac op https://lastpass.com/misc_download2.php#app-for-mac.

De LastPass-app voor de Mac wordt geïnstalleerd.
Open de LastPass-app voor de Mac om deze te starten en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

De LastPass voor Safari-app-extensie installeren

Deze stappen zijn alleen bedoeld voor Mac-gebruikers.
  1. Download de Safari-app-extensie van LastPass.
  2. Zoek de download en klik vervolgens dubbel op het bestand LastPass.dmg om het te openen.
  3. Versleep het LastPass-appsymbool naar de map Programma's. Als u al een eerdere versie van de Safari-app-extensie had geïnstalleerd en de melding krijgt dat LastPass.app al aanwezig is in de map Programma's, klikt u op Vervang.
  4. Open de map Programma's, klik dubbel op de LastPass-app en klik op Open.

De LastPass-app-extensie voor Safari wordt geïnstalleerd.

De LastPass-desktop-app voor Windows installeren

1. Open de Microsoft Store-app op uw desktopcomputer.
  2. Zoek LastPass en klik op de desktoptoepassing (let op dat u niet de browserextensie kiest) of ga rechtstreeks naar https://www.microsoft.com/nl-nl/p/lastpass/9wzdncrfj3qk.
  3. Klik op Downloaden, meld u aan bij uw Microsoft Live-account, of klik op Nee, bedankt om dat proces over te slaan.
    De LastPass-Desktop-app voor Windows wordt geïnstalleerd.
Open de LastPass-app voor Windows om deze te starten en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.

De binaire component installeren

Nu downloaden | Meer informatie over de binaire component

De binaire component wordt meegeleverd met het universele installatieprogramma van LastPass voor Mac en Windows en wordt ondersteund door de desktopversies van Chrome, Firefox, Safari en Opera via de browserextensie.

Installeren op niet-beheerde of vergrendelde computers

Mogelijk heeft u toegang tot uw LastPass-account nodig op een computer waarop de installatie van add-ons niet is toegestaan of waar u geen bestanden wilt achterlaten.

Vanuit onze missie om u de meest uitgebreide toegang mogelijk te bieden, kunt u uw online kluis gebruiken door u aan te melden met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com om uw ontsleutelde gegevens veilig te benaderen.

Opmerking: Bij toegang via de website worden sites niet automatisch opgeslagen en/of automatisch ingevuld.